Milyen ablakkezelőt ajánlotok Debiánhoz 8-hoz?
Figyelt kérdés
Jelenleg Gnome-ot használok, de elég gyakran lefagy. Ez sajátossága, vagy mindegyik ilyen?2015. okt. 10. 17:31
11/18 anonim válasza:
Én xfce-t használok egy nem túl erős gépen (Core 2 Sl9400, 2GB RAM, intel vga), és tökéletesen fut.
12/18 Tom Benko válasza:
Amúgy a Gnome-ra vannak panaszok. Próbáld ki a MATE-et, az a régi Gnome forkja.
13/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm! :) Egyébként új környezethez újra kell rakni a rendszer? Mert valahol azt olvastam hogy először el kell távolítani a korábbit. Vagy itt az csak magára a GNOME -ra vonatkozik? Nem lehet fent egyszerre több?
2015. okt. 19. 15:36
14/18 Tom Benko válasza:
Nem kell eltávolítani, lehet nyugodtan több is. A login manager majd segít a kiválasztottat elindítani.
15/18 anonim válasza:
Erős gépnél akár az összes DE is telepítve lehet , nálam is fent van van KDE mellett az Icewm. Viszont ha nincs szükséged valamelyikre könnyedén eltávolítható.
16/18 anonim válasza:
Synaptic-kal tudod törölni azt amelyikre nincs szükséged.IceWM-et azt rakd fel vész esetére.(sudo apt-get install icewm)
17/18 Csxeba válasza:
Lehet több DE a gépeden, de össze szeretnek akadni ilyen ikonsémákon meg ablakdekoráción néha.
DE-t letörölni és újat tenni a helyére megint csak felejtős.
Ezen a gépen Debian alappal SIMÁN el kell, hogy menjen bármilyen DE akár LiveUSB-n is. Persze ott már centizni kellene a memóriát pl. Linux Mint KDE-n, de mondom, Debian alappal, HDD-re telepítve simán menni fog minden.
18/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, a KDE-t kipróbáltam de nekem túl csicsás és nem volt kedvem részletesen átböngészni hogy mely kiegészítőket kéne törölnöm hogy a felesleges dolgokat eltávolítsam.
Egyelőre az XFCE tűnik az optimális megoldásnak, bár először nagyon idegen volt, azt sem tudtam hogy mi van, de most úgy tűnik sikerül belakni. :)
2015. nov. 16. 05:13
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!