Milyen Operációs rendszer mellett döntsek?
Kaptam ma ajándékba egy régi Fujitsu Siemens Amilo La 1703 laptopot,Win XP-vel...megéri újra rakni?
Ha igen akkor mit?
Win 7,win8?
adatok:
Gyártó
Fujitsu siemens
Processzor típus
AMD Turion™ X2 TL-50
Processzor frekvencia
1,6 GHz
Processzor FSB frekvencia
nincs információ
Chipkészlet
VIA K8N890A
Memóriahelyek száma
2 db
Memória max. bővíthetőség
2 GB
Merevlemez kapacitás
160 GB
Merevlemez fordulatszám
5400 RPM
Kijelző méret
15,4"
Kijelző típusa
WXGA
Kijelző felbontás
1280x800 pixel
Grafikus vezérlő
VIA Chrome9 HC8482
Grafikus vezérlő memória
megosztott
Jobb erre az XP.
7-el hasonlo regi gepem lassucska volt,de ha akarod kiprobalod.. Tobbit nem ajanlanam ra..
Vagy ha kedved van vacakolni,Linux..
2 giga memória van benne.
Linux vagy Ubuntu jó op. rendszerek?
2gb-vel es ilyen procival nem elmeny a 7.
Xp (frissites eddig sem izgatot sok embert,anno engem se) vagy Linux.
Es a Linux es.Ubuntu egy es ugyan az.
Ubuntu egy Linux es van meg dogivel Linuxok...
Nez utana,hogy kell telepiteni egy Linuxot,mas a mukodese is,nem olyan mint a Windows.
Windows elég lassú lenne rajta. Inkább Egy Linux Mint XFCE-t javaslok! Hasonló a felülete az XP-hez, de a működése teljesen más! Ellenben a hardverigénye sem túl nagy, tehát bátran ajánlom.. gyengébb gépen is használom!
"Windows alá bármilyen programot találsz, Linux/Ubuntu alá már macerásabb."
Ez így nem igaz! Rengeteg program van linuxra (ingyenes) ami sokszor gyorsabb/hatékonyabb/jobb mint windowsos alternatívái. Játékok terén szenvednél némi hátrányt (bár pl sims3 speciel tökéletesen futott nekem linuxon wine-al, meg még van 1000 másik is, bár nem szoktam játszani, na meg egy ilyen hardveren te se nagyon fogsz, csak régebbivel esetleg. Az pedig így megoldható!) Tehát visszakanyarodva mivel nincs szükség vírusvédelemre (alapvető jogosultságkezelés elég többnyire) így nem csak biztonságosan tudnál róla netezni, de még gyorsabban is, hiszen a háttérbe nem fogná a gépet az aktív védelem.
Programok telepítgetése vagy megfelelő program vadászata pedig jóval egyszerűbb a csomagkezelőből és még azon sem kell aggódnod, hogy vajon "nem kártékony-e". Ráadásul a rendszerfrissítésekkel együtt egyben frissíthetsz mindent!
Videodriverrel lehet esetleg gond, ha alapból nem ismerné meg. Próbáld ki! Ha elakadsz, írj nyugodtan...
Én az Ubuntut nem ajánlom, mert nálam gyakran fagyott, hiába gyors.
Win 7/8.1 is felmegy rá, a 8.1 azért, mert jobb a RAM-kezelése. Persze ha működő driver is van hozzá.
Linuxból pedig... Lubuntu/Xubuntu/elementary OS/Mint/Manjaro/Debian/Fedora az ismertebb disztrók, válogass.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!