Linux Mint (ubuntu 14. 04) alatt peap mschapv2?
Hosszú ideje küzdök az adott problémával, rengeteg fórumot elolvastam már, de továbbra sem működik!
Adott egy wifi hálózat: (pl UPC Wi-Free vagy főiskolai eduroam) PEAP MSCHAPv2 hitelesítéssel.
Először az ubuntu "network-manager" csomagjával próbálkoztam, hiszen "gyárilag" ezt tartalmazza a 64bites Linux Mint XFCE 17.2. Otthoni hálózatokra gond nélkül csatlakozik (WPA2) de a többire (PEAP) nem.
Tanácsként több helyen is olvastam, hogy próbáljam wicd-vel. Ekkor "bad password" visszajelzést kaptam, majd egy másik leírás alapján (megoldásként) eltávolítottam a network-managert és a hozzá tartozó (most már felesleges) csomagokat és beállításokat.
Ezen a ponton eljutottam addig, hogy gond nélkül felcsatlakozik a saját hálózatomra, majd a upc-re is, de kapcsolat bontása után már nem hajlandó újra felcsatlakozni az otthonira. Szintén "bad password" üzenet érkezik! Miért és hogy oldhatnám meg? (A wicd újraindítása sem megoldás, csak a gép teljes újraindítása után tudok újra csatlakozni!)
A segítséget előre is nagyon köszönöm!
(Tudok logot is küldeni, csak írjátok le, hogy melyik kell és akkor feltöltöm!)
"aláírás-hitelesítő csomag" Ööö.. az pontosan melyik is? Lelkes amatőr szinten vagyok csak. :)
"wicd-vel simán működik"
Hát, a simán az túlzás. Sajnos nálam a fent említett hiba jelentkezik és eddig nem tudtam orvosolni. Lehet az ubuntu hibája, vagy valami más kavar be neki de kevés a tudásom, hogy magamtól megfejtsem a mikéntjét.
Egyébként írtam a UPC-nek egy féloldalas levelet ahol érdeklődtem a tanúsítvány beszerzésének módjáról illetve, hogy várható-e a linux rendszerek támogatása (magyarán support nyújtása részükről).
Egy kérdésemet sem sikerült megválaszolniuk:
"Sajnálattal közöljük, hogy a Linux operációs rendszer nem támogatott a Wi-Free szolgáltatásunk tekintetében. Egyéb operációs rendszerekhez az alábbi linken talál információkat:
Nyilván arra magam is rájöttem, hogy nem támogatott, hiszen ezért kérdeztem. Továbbá a levélben azzal indítottam, hogy CSAK linux rendszereket használok a háztartásban, erre elküldi, hogy a többi rendszert ők tökéletesen támogatják. KIT ÉRDEKEL? Mindenesetre tanulságos és most már tudom, hogy az ügyfélszolgálat az zsákutca lesz számomra, ezt nekem kell valahogy máshogy megoldanom...
Ezek vannak fent:
Sajnos nem értek még hozzá kellő képen. Hiányzik még valami?
Köszönöm a segítséget! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!