Szerintetek ezt milyen softverrel rajzolták?
Akkor kifejtem, miért ezt a 3 programot neveztem meg:
Photoshop - szerintem ezt nem kell ecsetelni, a világ leg ismertebb és leg elterjettebb képszerkesztője, amivel rengeteg digitális művész dolgozik. Hála a rétegekkel való munkának, nagyon könnyű vele rajzolni.
Corel Draw - Ha a képszerkesztés nem kell, csak a rajzfunkciók, akkor a corel draw az egyik legnépszerűbb program. Rengeteg képregényt ezzel készítenek, valamint a kezdő digitális művészek (illetve akik épp váltanak papírrol digitálisra) ezzel a programmal kezdik a rajzolást.
Paint-Tool Sai: A legtöbb rajzművész akit ismerek (+akit csak hallásból ismerek) erre a programra esküszik. A legtöbben, akik mangákat / animékből karaktereket rajzolnak, ezt használják, ugyanis kifejezetten sok funkciót pakoltak a programba.
Nyilván van még csomó rajzprogram, de ezek a leg elterjettebbek, 99%-ban ezek közül használnak valamit a művészek. A Gimp-et lehetne még megemlíteni, hogy ingyenes és majdnem photoshop, de azt annyira nem ismerem, így arról nem tudok írni.
Ám legyen. Én úgy látom, hogy a programnál fontosabb egy jó digitalizáló tábla, ha az megvan, gyakorlatilag bármelyik közepes képszerkesztő alkalmas rá -- de természetesen nem árt jót választani. A réteghasználat mindegyik normális programban alap, ezen a téren nemigen jelent előnyt a drága profiprogram.
A Paint Tool Sai linework-rétegei kényelmes szerkesztési lehetőséget biztosítanak a bizonytalanabb kezű rajzolóknak, ezért nagyon is érthető a népszerűsége, de hasonló mankót jelentenek például az ingyenes Krita vector layere, vagy a Gimp útvonalai. Bonyodalmasabb, de hasznos lehet a rajz Inkscape-pel való kontúrozása. Én ezért a fentebb említettek mellé még javaslom legalább a következők megemlítését:
Gimp
Krita
Inkscape
RealWorld Paint
MyPaint
Paint.NET
A digitalizáló tábla pedig lehetőleg Wacom legyen. Nem olcsó, az kétségtelen, de az ingyenprogramok használatával úgyis a sokszorosát spórolod meg az árának.
Kérdés: SOFTVER, amit te mondtál, az hardver...
Nyilván ha valaki komolyan gondolja, akkor egy rendes digitalizáló kelleni fog hozzá, én csupán leírtam a 3 leggyakrabban használt szoftvert, mert a kérdés is az volt, milyen szoftvert használhatnak?
Abban egyet értek, hogy nem a programon múlik,
de egy megfelelő program több órányi bamegelést tud megszüntetni.
Próbálkozz illustratorral, azt nem ismerem, ezért csak a photoshopot tudom ajánlani :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!