Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Szerintetek ezt milyen softver...

Szerintetek ezt milyen softverrel rajzolták?

Figyelt kérdés
[link]

2015. szept. 26. 17:58
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
Vagy photoshoppal, vagy COrel Draw-al, esetleg paint-tool sai-val
2015. szept. 26. 18:10
 2/15 tabaki ***** válasza:
... Vagy valami egyéb képszerkesztővel. Bizonyára nyomós oka volt épp e három program megnevezésének, de hogy előttem rejtve maradt, az faktum.
2015. szept. 26. 19:58
 3/15 anonim ***** válasza:

Akkor kifejtem, miért ezt a 3 programot neveztem meg:

Photoshop - szerintem ezt nem kell ecsetelni, a világ leg ismertebb és leg elterjettebb képszerkesztője, amivel rengeteg digitális művész dolgozik. Hála a rétegekkel való munkának, nagyon könnyű vele rajzolni.

Corel Draw - Ha a képszerkesztés nem kell, csak a rajzfunkciók, akkor a corel draw az egyik legnépszerűbb program. Rengeteg képregényt ezzel készítenek, valamint a kezdő digitális művészek (illetve akik épp váltanak papírrol digitálisra) ezzel a programmal kezdik a rajzolást.

Paint-Tool Sai: A legtöbb rajzművész akit ismerek (+akit csak hallásból ismerek) erre a programra esküszik. A legtöbben, akik mangákat / animékből karaktereket rajzolnak, ezt használják, ugyanis kifejezetten sok funkciót pakoltak a programba.

Nyilván van még csomó rajzprogram, de ezek a leg elterjettebbek, 99%-ban ezek közül használnak valamit a művészek. A Gimp-et lehetne még megemlíteni, hogy ingyenes és majdnem photoshop, de azt annyira nem ismerem, így arról nem tudok írni.

2015. szept. 26. 20:50
 4/15 tabaki ***** válasza:

Ám legyen. Én úgy látom, hogy a programnál fontosabb egy jó digitalizáló tábla, ha az megvan, gyakorlatilag bármelyik közepes képszerkesztő alkalmas rá -- de természetesen nem árt jót választani. A réteghasználat mindegyik normális programban alap, ezen a téren nemigen jelent előnyt a drága profiprogram.

A Paint Tool Sai linework-rétegei kényelmes szerkesztési lehetőséget biztosítanak a bizonytalanabb kezű rajzolóknak, ezért nagyon is érthető a népszerűsége, de hasonló mankót jelentenek például az ingyenes Krita vector layere, vagy a Gimp útvonalai. Bonyodalmasabb, de hasznos lehet a rajz Inkscape-pel való kontúrozása. Én ezért a fentebb említettek mellé még javaslom legalább a következők megemlítését:

Gimp

Krita

Inkscape

RealWorld Paint

MyPaint

Paint.NET

A digitalizáló tábla pedig lehetőleg Wacom legyen. Nem olcsó, az kétségtelen, de az ingyenprogramok használatával úgyis a sokszorosát spórolod meg az árának.

2015. szept. 27. 20:55
 5/15 anonim ***** válasza:

Kérdés: SOFTVER, amit te mondtál, az hardver...

Nyilván ha valaki komolyan gondolja, akkor egy rendes digitalizáló kelleni fog hozzá, én csupán leírtam a 3 leggyakrabban használt szoftvert, mert a kérdés is az volt, milyen szoftvert használhatnak?

2015. szept. 27. 21:47
 6/15 tabaki ***** válasza:
Rendben, túlkombináltam a dolgot, azt hittem, Kérdező esetleg szeretne ilyesmit rajzolni, és erre szolgált volna a felvilágosítás, hogy ez nem elsősorban a szoftveren múlik. De kétségtelen, hogy explicite semmi effélét nem mondott, kár volt belekeverni a hardver kérdését, bocs.
2015. szept. 27. 21:54
 7/15 A kérdező kommentje:
Kösz a gyors válaszokat:) igen, ilyesmit rajzolnék, és van wacom tabim. átfogalmazom a kérdést, programra gondolok:) szerintetek adobe illutratorral mennyire lenne bonyolult?
2015. szept. 28. 08:24
 8/15 tabaki ***** válasza:
90%
Nem hiszed, mi, hogy nem a szoftveren múlik? Ezeknek graikáknak jó része bármivel elkészítve is bonyolult, egyszerűen azért, mert maga a rajz nagyon összetett -- amennyit a program kezelésében tudnod kell hozzá, az nudli, csak néhány eszköz. Én a többségükhöz szerencsésebbnek éreznék inkább valami bittérképes szerkesztőt (ott egye meg a fene, ha büdös a freeware, legyen Photoshop vagy PTS), de mivel nem tudom, mire képes most az AI, lehet, hogy annak is vannak alkalmas módszerei a megfelelő árnyékolásra. De a képek legjavának az ereje a kompozíciós- és stílusérzékben, anatómiai ismeretekben, a rajztudásban, a többé-kevésbé eredeti látásmódban és a beleölt rengeteg munkában van, mindehhez vajmi keveset tesz hozzá a legdrágább rajzprogram is.
2015. szept. 28. 09:46
 9/15 anonim ***** válasza:

Abban egyet értek, hogy nem a programon múlik,

de egy megfelelő program több órányi bamegelést tud megszüntetni.

Próbálkozz illustratorral, azt nem ismerem, ezért csak a photoshopot tudom ajánlani :D

2015. szept. 28. 14:26
 10/15 tabaki ***** válasza:
Na, ezt a lepontozást miért kaptam?
2015. szept. 28. 19:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!