Hogyan lehet megcsinálni azt Excelben, hogyha rákattintok egy cellára, akkor kijelölődjön az egész sor színessel, de nyomtatásban ne látszódjon?
Nagyon fontos, hogy ha kikattintok a színes sorból egy másik sorba, akkor a szín is eltűnjön abból a sorból, ahonnan kikattintottam, azaz ne maradjon benne, hanem az új sor, ahova kikattintottam az színeződjön be végig.
(Segítség lenne, hogy amikor végigvezetem a szemet a sorban található adatokon, akkor ne csússzak el abból a sorból.)
Szia.
Két macróval magoldható a dolog :
Excle 2010-ben :
Excelt elinditod, ALT+F11 (Visual basic application)
Katt kétszer a "Muka1"-re (illetve arra a lapra amin szeretnéd használni a szinezést-ha több lapon akkor elvileg mindre be kell irni a macrót) a következő macrót ird be :
Private Sub Worksheet_SelectionChange(ByVal Target As Range)
Cells.Interior.ColorIndex = xlColorIndexNone
ActiveCell.EntireRow.Interior.ColorIndex = 15
ActiveCell.EntireColumn.Interior.ColorIndex = 15
End Sub
A fenti mnakró minden cellakijelölésnél (kattintásnál) az Oszlopot és a Sort is szürkére szinezi.
Most kattints kétszer a "ThisWorkbook"-ra, a következő makrót ird be :
Private Sub Workbook_BeforePrint(Cancel As Boolean)
Cells.Select
Cells.Interior.ColorIndex = xlColorIndexNone
End Sub
Ez pediglen a nyomtatás előtt az összes cellát kijelöli és a szineket leveszi rólük.
Ami gond lehet :
A nyomtatásos szinlevétel miatt a szines cellák nem játszanak.
Illetve a szin levétel csak akkor történik meg amikor már nyomtatsz, (tehát a nyomtatási előnézetben még a szürke kijelölt cellákat látod).
Próbálkozáshoz ajánlom a pdf nyomtatód.(igy nem megy kárba papir)
A kimentett excel fájlnak macróbarátnak kell lennie (egyéb esetben nem müködnek a macrók) Kiterjersztése : XLSM
Sok sikert.
üdv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!