Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Milyen hangszerkesztő programo...

Milyen hangszerkesztő programot ajánlotok?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Szeretnék elektronikus zenét csinálni, rég óta vágyam mert sokszor hallok új dallamokat/hangokat a fejemben (nem skizofrén értelemben), és szeretném , hogy meg is valósuljon. Sajnos nem tudok hangszeren, csak zongorán tudok hallás után játszani, de az ügyetlen ujjaim miatt nem tudok semmit szépen eljátszani.

Olyan programot keresek ami minden eszközt megad ehhez, tehát tényleg bármilyen zenét el tudjak készíteni. Nem szeretnék sablonokból építkezni stb..

Nem tudom, hogy ezek a programok például tudnak e olyan hogy berajzolom a jelalakot, és így tudok új egyedi hangokat, hangzásokat létrehozni.

Gondoltam hogy írok ilyen szoftvert, de sok időt venne igénybe, illetve ha tudják ezt a funkciót a programok akkor fölösleges.

Mit tudtok ajánlani?

Köszönom a segítséget!

2015. szept. 8. 22:52
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Pár teljesen legálisan ingyenes progi:

* LMMS (szoftveres szintetizátor. szekvenszer): [link]

* Audacity (hangszerkesztéshez, hangvágáshoz): [link]

* Sunvox (moduláris szintetizátor): [link]

* Jeskola Buzz (mint az előző, csak más jellegű összetevők vannak benne): [link]

* Pure Data (vizuális audio-programozás, ha el akarsz mélyedni az elektronikus zenekészítés tiszta alapjaiban, esetleg érdekel a generatív/algoritmikus zenekészítés - ha már nem akarsz sablonokra építkezni): [link]

* Open ModPlug Tracker (hangminta alapú zeneszerkesztő, mint az 1990-es évekbeli legendás Fast-/Impulse-/Scream-Tracker - van még rajtam kívül olyan gyűröttebb fejű esetleg demoscene-partikra járó, aki tudja mik ezek a programok? - csak modern köntösben): [link]

2015. szept. 8. 23:51
 2/3 anonim ***** válasza:
Fat Tracker 2-t nyomtam régen ezerrel, majd később a Jeskola Buzz is a barátom lett immár Windows alól. Utána ment a Propellerhead Reason (ez már nem ingyenes), de végül belefáradtam/öregedtem. Amúgy sem vagyok nagy zenész csak zeneszerető lelkes érdeklődő. Jelenleg Androidon nyomogatom néha a Caustic-t, ami hasonlít picit a Reason-ra. Jópofa. Hanghullám vagdosáshoz régen szintén az FT2-t használtam, Win alól meg a profibb Sound Forge-t (ez sem ingyenes). :)
2015. szept. 9. 08:47
 3/3 A kérdező kommentje:

Köszönöm a segítséget!

Mindegyiket letöltöttem és kipróbálom!

Majd leírom a tapasztalatokat!

:D

2015. szept. 10. 19:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!