Grub rescue nem tölt be a linux nem botol be külső merevlemezről hogyan lehete ezt orvosolni?
Kiadtam ezeket a parancsokat de nem jó.
ls ki írta a hdd ket emg a partíciójukat.
Utánna ez jött.
Ls (hd0,1)
Kipróbáltam az összeset.
De ahelyett,hogy ki írta volna,hogy milyen a fájlrendszer azt dobta vissza,hogy unknown file system.
Sok googlezás után rájöttem arra,hogy a bios nak túl nagy az a külső merevlemez ezért nem lássa ezeket a partíciókat meg minden.
Itt a link is.
A ,egoldás ez a problémára:
It seems, the problem was that my HDD is too large for the BIOS in my laptop (320 GB), laptop is HP Compaq nw8240.
Firstly, I tried to completely reformat my HDD with gparted: I've created similar partition structure, installed Linux, GRUB doesn't work again, but now I got different error message: Error: out of disk.
After some googling I found that large HDD might cause this, so I've created little partition for /boot in the beginning of the HDD, reinstalled system using this partition, and now it works
És én azt nem értem,hogy a boot partíció az hol legyen.
Lehet,higy azért nem jó nekem így mert elősször a root partíciót hoztam létre a boot helyett?
Vagy valahogyan máshogy kéne megoldani?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!