Hogyan tudom az ubuntu 14. 04-et leszedni és a win7-et feltenni?
"A linux videózásra alkalmatlan, képernyőlopó program ami normális az nincs"
obsproject live adáshoz, simplescreenrecorder pedig felvételhez. rendszeresen használom linux mint-en (ubuntu 14.04 lts)
nézd, ha valami nem megy, nem a programot kell szidni! lehet te nem csinálsz valamit jól!
pl az, hogy csak a grub tölt be, tipikusan olyan hiba, mintha nem lenne mbr a pendriveon..(olvastam: másik gépen működik)
uefi az legacy módban van? gpt-hez másképp kell mint régen, kérdés hogy nálad hogy van...
egyébként az ÉG VILÁGON SEMMI KÖZE EHHEZ A LINUXNAK!
Szerintem a Windowsra váltás a szíved joga, ezért szükségtelen koholmányokkal indokolnod. Gondolhatnál arra, hogy valaki, aki még nem próbálta, esetleg éppen ezeknek a sületlenségeknek alapján alkot torz képet a linuxról, esetleg még tovább is szajkózza, hát ez nem egészen korrekt.
A mosakodásnál hasznosabb lett volna, ha inkább arról számolsz be, hogy pontosan mit csinálsz, és hogy erre pontosan mit reagál a gép. A szavaid alapján nekem bizony fogalmam sincs erről -- remélem, a többiekben több az intuíció, és jobban képben vannak.
Poénból hagytam most egy kicsit az EFI shellt futni - hát tisztára olyan, mint a GRUB. Szóval lényeges, hogy az alaplap milyen módban van. Továbbá mindkettő felajánlja a bootolható rendszerek listáját. Az UEFI az összes felderített meghajtón, a GRUB a konfigfájlban lévőket. Megint nem vagyunk beljebb.
OFF:
A VLC-vel is lehet képernyőt felvenni, ha ez a szándékod, és könnyedén lehet telepíteni az Ubuntura.
Az, hogy valaminek nem jársz utána, és nem kérdezel, attól még nem az oprendszer a hibás. Ez a helyzet ezzel a hozzáállással simán utolérhet a Windowsnál is.
felvevő programok linuxon : recordmydesktop,kazam,simplescreenrecorder,Open Broadcaster,stb.
ezek a legismertebbek,és talán a legjobban használhatóak.
szépen beteszed a win 7 telepítőt,és telepíted a win 7-et teljesen új telepítéssel,ha mindenképp ez a vágyad. :)
Ha csak a fenti probléma miatt szeretnél váltani, kaptál erre megoldást. Miért szenvedsz még egyáltalán a Windowsért?
Máskor ha valami nem megy, érdemes nem az egészet leírni, hanem utánaérdeklődni a probléma megoldásának.
De valóban szíved joga, csak nem feltétlenül racionális.
Csak egy apróság, tört windowst lehet tudsz telepíteni (U)EFI alatt, de aktiválni pl. loaderrel már nem.
Így ha csak nem eredeti, akkor viszont lenne CD -d hozzá, érdemes kikapcsolni az biztonsági módot.
Valószínűleg ugyan ez az oka annak hogy nem boot -ol, mert EFI rendszert keres, de mivel kalózka a kicsi, így nem is tartalmazza.
(BIOS -ban Security / EFI / UEFI -t keresd és kapcsold ki)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!