Hogyan tudom az ubuntu 14. 04-et leszedni és a win7-et feltenni?
Valamit nem jól csinálsz. Ha a Win 7 telepítőlemezről (vagy pendrájvról) akarsz bootolni, nyílván be kell állítanod a bootolási sorrendet, és akkor a Windows fog elindulni, amivel formázod/törlöd az egész particiót. Olyan nincs, hogy "nem engedi". Ha az van beállítva, hogy a dvd-meghajtóban lévő rendszert töltse be, akkor azt fogja betölteni.
De vannak külön particionáló programok, amelyek lemezre (penrájvra) írva formázzák az egész merevlemezt, pl. Mini Tool Partitional Wizard, vagy Easus Partition Manager.
nyilván valamit nem jól csinálsz, de mivel nem ülünk melletted, fogalmunk sincs mi az...
van olyan ismerősöd aki ért hozzá?
ha a pendrive-ra jól raktad rá a telepítőt és beállítottad, hogy arról induljon akkor ennek működnie kell
Az Ubuntu is leáll egy idő után, vagy az vígan működik?
Mit értesz leállás alatt? A gép áll le (lefagy vagy kikapcsol?), vagy a Windows telepítő?
Laptopot használsz, vagy asztali gépet?
A Windows 7 hardverkövetelményeinek megfelel a géped?
A telepítő pendrive jól működik,vagy más gépen is leáll?
Bootolható a pendrive? Legacy BIOS esetén szokott gond lenni, ezt kikerülheted, ha a GRUB parancssorába lépsz, onnan be lehet tölteni.
UEFI esetén az EFI shell fel tudja ismerni, és fel is ajánlja, hogy betölti.
(Ha nem vagyok indiszkrét: miért akarod lecserélni?)
Lehet, hogy a te problémádhoz semmi köze, akkor bocs, de nekem volt olyan, hogy csak hosszas szerencsétlenkedés után vettem észre, hogy a BIOS kétféleképpen is mutatja a pendrájvot -- USB EFI Device illetve USB HDD néven --, és nem a jóra kattingattam (az utóbbi volt a nyerő).
OFF
Én persze linuxot telepítettem, de ez a történet szempontjából valószínűleg közömbös.
ON
OFF
A linux videózásra alkalmatlan, képernyőlopó program ami normális az nincs
ON
A gép bekapcsolásakor a Grub jelenik meg és ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!