Hogyan lehet 2 nem lefoglalt lemezterületet egyesíteni lemezkezelővel?
korábban vásároltam seagate barracuda 3TB winyót, de az előző gépem csak 2-t tudott kezelni, így akkora kötetet hozott létre
áttettem most az új gépembe, leformáztam, de így is csak azt tudom aktiválni, a másikat nem
mi lehet a gond?
köszön szépen a segítséget
ha törlöm a kötetet akkor is külön látja a 2TB-ot meg a 700megásat is, csak akkor mind2re azt írja hogy nem lefoglalt :(
sose vonja össze bármi van
lehet az a nyomorék vinyó is göthös, és az előzőbe is azért volt rossz
Igy chat-el eleg nehez tovabb vinni a diagnozist. Ahogy mondtam belenezhetek eloben, teamviewer-el, de ez opcionalis, ha neked nem felel meg akkor marad tovabb probalkozni a microsoft disk editor progikkal, elsosorban a diskpart-al es a chkdsk-val.
A diskpart a microsoft halado szintu particionalo programja, csak vigyazz nehogy leformazd a futo windowsodat.
értem, köszönöm szépen
mára megyek...5kor meló, hulla vagyok
a kedvem is elment az egésztől
de köszönöm szépen a kitartásodat :)
Szivesen!
Holnap ha lesz kedved nekifoghatsz a diskpart-al, kb igy:
cmd.exe
dispart
help >> ki fogja listazni miket tudsz csinalni
list disk >> kiirja a lemezek nevet
select disk 0 >> vigyazz melyiket valasztod
vagy
select disk 1 >> valoszinuleg ez lesz a 3TB
list partition >> kiirja milyen particioid vannak
es innen tovabb csak talalgatni tudok, attol fugg mit ir ki le kell majd torolj ezt azt
select partition 2
delete partition
...satobbi
Miutan minden le van torolve letre kell hozni a nagy 3TB-os particiot....
Jo szorakozast
"lemezkezelőben nem tudok gpt-t csinálni, nem látom sehol "
Mint írtam: ne a (akkor még lefoglalatlan) partíción kattints, hanem a lemezen (Lemez 1) jobb egér gombbal.
GPT partíciós tábla kell mindenképp a 2 TB-os - vagy annál nagyobb - partíciók biztos kezeléséhez.
diskpart, bocsi.
de a GPT tényleg jobb, amit az utánam válaszoló ajánlott. Probáld ugy.
úgy is inaktív volt, de kitöröltem, s utána beaktiválódott
istenkirályok vagytok!! nagyon szépen köszönöm!, müxik :)))))))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!