A lenti laptopra tehetek ubuntu 15-t? Elég gyors lesz?
Jelenleg win7 van rajta, de borzalmasan lassú ráadásul szerintem nem is jogtiszta. Az Ubuntunál csak egy általános rendszerkövetelményt találtam, nem tudom az melyik verzióra jó. Ha az Ubuntu lassú lenne akkor mit ajánlotok? + bónuszként még szeretném megkérdezni, hogy mivel lehet bootolható pendrive-t készíteni a Linuxhoz, mert a laptop CD meghajtója meg van halva. pendrive-ról bootol, azt megnéztem.
Itt van a képernyőkép: [link]
Feleségem 2007 laptopjára LXLE-t tettem. Kb. hasonló, mint a tied, de + 1Gb memóriát vettünk bele, így 2 GB a memória. Gyorsan és stabilan működik.
De próbálkozhatsz mással is, Peppermint, Lubuntu és hasonlók. Enyém is gyengébb gép azon Linux lite van.
Én 2006 óta csak linuxot használok és otthon más operációs rendszert nem is használunk, így nem tudom, hogy windowson milyen program jó pendrive-ra. Linuxon UNetbootin és a LiveUSB Install programokkal szoktam készíteni a pendrive-ra USB indító (boot) lemezeket. Lehet van windowsra is valamelyik, keressél rá.
Nem lesz az.
Erre inkább Debian Lxde vagy Arch Lxde való.
Lemezképet többféleképpen is pendrivera írhatod , én az unetbootint ajánlom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!