Megbízható a Stellarium nevű program?
Valamelyik nap megtaláltam ezt a programot, és a napokban olvastam, hogy 28-án éjfél után nem sokkal lehet látni a Marsot közel telihold nagyságban. Nos állítólag ezzel a programmal mindent meg lehet nézni, de ha beállítom a jelenlegi lakhelyemet, 2015.08.28 00:20 akkor a program nekem azt adja ki, hogy a Mars abban a pillanatban jócskán a horizont alatt van, és a program szerint akkor bukkan fel amikor már kezd kicsit világosodni, kb 5:00 körül.
Én csinálok rosszul valamit, vagy valóban ennyire pontatlan lenne a program? :)
Kérlek szépen, csak olyanok írjanak, akik valóban használják/használták a programot, és tudják/gondolják, hogy mi is lehet a probléma.
"2015.08.28 00:20 akkor a program nekem azt adja ki, hogy a Mars abban a pillanatban jócskán a horizont alatt van, és a program szerint akkor bukkan fel amikor már kezd kicsit világosodni, kb 5:00 körül. "
Ez kb így van más program szerint is, mi a kérdés.
De ha egyszer tényleg telihold méretben látod a Marsot, akkor öcsém már ne siess befizetni a villanyszámládat :)
Igen, megértettem! :)
Alaposabban utána olvasva rájöttem, hogy ez tényleg lehetetlen.
Mostanra már nem is a Hold méretű bolygóra, hanem sokkal inkább a Stellarium pontosságára vagyok kíváncsi. :)
Ha egy pár szót tudna valaki írni róla, azt megköszönném. (Figyelembe vettem az 1. válaszát, és köszönöm!)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!