Tört Windows 7-ről windows 10-re?
Sziasztok! Van egy asztali számítógépem, és azon egy tört Windows 7 található. Fel szeretném frissíteni Windows 10-re, de nem tudom, hogy aktivált lesz-e. Egyik ismerősőm azt mondta, hogy ő is frissített tört Win7-ről Win10-re és nála aktiválódott.
Amúgy a PCWorldön is olvastam, hogy valakinél aktiválódott, valakinél nem. (link: [link]
Szerintetek sikerül az aktiválás?
És ha igen, a Microsoft eredeti Windows 10-ként fog rá gondolni???
A válaszokat előre is köszönöm!
Feltételezhetően ha a tálcáról frissíted, akkor gáz van.
Innen frissítve valószínűleg jó lesz.
Én próbáltam a laptopomon. Működik!
Nem kell megvárni a Windows 10 frissítő ikont se sem.
Fel kell rakni egy Windows 7 -et, de olyat amit Windows 10 -ként is használni akarsz.
Win 7 Pro és Ultimate Windows 10 Pro -ra frissíthető.
Windows 7 starter és Home meg Windows 10 Home -re. Természetesen csak ugyan olyan bitesre frissíthető amilyen Windows 10 fent van.
Szóval miután felraktad a 10 -et aktiválod a legújabb DAZ loader -el. De nem adsz neki internetet!
Leszedsz a netről egy Windows 10 Multiple Editions MSDN iso -t, ebbe ugyanis a home és pro verzió is benne van. Nem szükséges kiírni csak kimásolod a telepítőfájlokat egy mappába. Elindítod a setup.exe -vel, a frissítéseket kihagyod, a netkábelt még mindig nem dugod be. Kérni fog terméskulcsot, de ezt kihagyod és folytatod.
Miután felment adsz neki netet. Beaktiválod.
Mivel a frissített Win 10 bugos szar szokott lenni általában, így ajánlott tiszta telepítéssel felrakni megint. De ezúttal nem kell ezt végig játszani, mert M$ szerveréről automatikusan beaktiválja majd magát a regisztrált hardverkulcs alapján.
(A lényeg hogy itt csak akkor dugd be a netet mikor már fent van a Windows 10. Erre azért van szükség, mert ha netet érzékel addig nem engedi folytatni a telepítést, míg be nem jelentkezel vagy létre nem hozol M$ fiókot.)
Az igaz, hogy ez két tiszta telepítést és egy frissítő telepítést is magában rejt, ami sok idő. De így legalább nem lesz a nyoma annak a gépeden, hogy bármilyen illegális programmal aktiváltad volna be a Windowst. És nem kell félned az ebből adódó biztonsági kockázatoktól sem.
Ezt azóta már barátnőm gépén is eljátszottam, mindkét esetben a slmgr /xpr parancsra a Windows tartósan aktiválva ablakod dobott vissza. Hogy ez meddig működik így, az M$ -en múlik. De ajánlott minél hamarabb megcsinálni, aki közel távol jövőbbe 10 -et akar használni, de nincs rá felesleges 35 ezre.
Bocs a második bekezdésben hiba van:
"Szóval miután felraktad a 10 -et aktiválod a legújabb DAZ loader -el."
jav: "Szóval miután felraktad a 7 -et aktiválod a legújabb DAZ loader -el."
10 -et nem is lehetne DAZ loaderrel aktiválni. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!