A Minecraft tényleg ennyire rosszul van optimalizálva?
Sapphire radeon R9 290 van a gépemben, I5-ös proci és 16 Giga ram mégis időnként beszaggat a játék (Pl ha valami nagy Redstone rendszert bekapcsolok, vagy ha egy gigantikus vár közepén vagyok).
Más játékok nem szaggatnak (The Crew full grafikán 60 FPS) tehát nem a gép a hibás :)
Van erre valami megoldás?
Igen. Sajnos a Minecraft elég rosszul van optimizálva. Ezt én is észrevettem. Nekem is majdnem olyan gépem van, mint neked, bár nálam sosem szokott szaggatni. Mindig folyékonyan, simán megy kb. 100-120 FPS -en. De volt olyan is, hogy az FPS korlátozást kikapcsoltam, tehát korlátlanon volt, és felugrott 900 FPS -re, bár akkor azt hiszem lapos világban voltam :D
Nekem néha a chunk töltődések lassúak, de nem mindig.
Azt tudom javasolni, hogy kapcsolt ki a háttérben futó folyamatokat és/vagy használj OptiFine -t. Az OptiFine egy segédprogram, ami pont arra való, hogy a Minecraft optimizálatlanságát "kijavítsa", valamint rengeteg grafikai és egyéb beállításokkal bővül a játék, jobb lesz az élsimítás, stb.
Egyébként én is használom és észrevettem, hogy javult a teljesítmény.
Itt a hivatalos oldala. Minden eddigi Minecraft verzióhoz megtalálható:
A "Home" fül alatt le is írja, hogy mit tud a program.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!