Windows 10 Start menü gomb miért nem működik?
Hiába kattintgatom nem jön elő a start menü valamint, valamint se az áruház se az EDGE böngésző se a naptár, hangerő, WiFi gombja nem reagál a tálcán, tulajdonképpen a Windows 10-es dolgok nem működnek.
(Windows 8.1-ről lett átfrissítve ha ez lényeges)
- ALT+CTRL+DEL
- Feladatkezelő
- Fájl
- Új feladat futtatása
- powershell +rendszergazdai jogosultságokkal
- msconfig w
- rendszerindítás, biztonságos indítás + hálózat
- újraindítás
(ha elindult csökkentett módban működni fog a start menü :) )
Nincs más dolgunk mint ugyanezt végig csinálni,
csak a biztonságos indítás kikapcsolásával.
újra indítás
és remélem nektek is működni fog a start menü gomb meg a tálca.
A Powershell móka valóban hasznos lehet DE ha valaki nem szeretne ilyesmivel pepecselni, én azt az egyszerű megoldást javaslom ami nekem 3 gépen (ebből egyik laptop) is működött:
- Lefuttatni egy takarítást a gépen (én a CCleanert használtam), majd újraindítani a gépet.
Ha elsőre nem sikerül (egyszer fordult elő a három esetből), akkor ugyanezt végigcsinálva másodjára működni fog.
Van rá esély, hogy valójában a kettőnek semmi köze egymáshoz, de nekem 3x is bejött (harmadjára kb 2 órával ezelőtt, tehát a "nagy" frissítés utáni verzióval is megy).
Köszi a válaszokat, még ha valakinek van valami ötlete bátran írja le, hátha másnak segít.
Én egy új rendszergazda fiók létrehozásával megcsináltam, tudom nem éppen megoldás, de nem tudtam megoldani máshogy pedig átrágtam az egész internetet.
Első lépés:
PowerShell (rendszergazdaként): dism /online /cleanup-image /restorehealth
Második lépés:
Regedit (rendszergazdaként): HKCU/Software/Microsoft/Windows/CurrentVersion/Explorer/User Shell Folders – "MINDEN ALKALMAZÁSCSOMAG" olvasási jogosultság megadása (ez a legfontosabb)
Harmadik lépés:
PowerShell (rendszergazdaként): Get-AppXPackage -AllUsers | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml"}
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!