Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Kissé provokatív lesz a...

Kissé provokatív lesz a kérdésem, de úgy érzem hogy ez a dolog magától nem menne: Hogy legyek "kocka"?

Figyelt kérdés

Az a helyzet, hogy asztalos vagyok mert régen a középsuli helyett ezt választottam kényszer hatására. A szüleim nem engedték, hogy az informatika irányába tekintgessek.

De azt hiszem, hogy az irány amelyet választottam elhivatottságot igényel. Ez az irány a Mérnökinformatikus. Azt hiszem ehhez nem elég beülni majd az Egyetemre, kell valami vagy valaki aki megtanítaná az alapokat. Mivel nem vagyok egy kocka. De tetszik az elgondolás, hogy számítógépes munkát végezzek.

Na már most ha valaki nem kocka az hogy kezdjen neki?

Találjon a környéken egy kockát, aki segít neki?

Gondolom így megy, nem száll az emberbe a tudás magától, hogy mit hogy kell.

2015. aug. 6. 20:36
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:

Huh, hát szerintem nem lesz egyszerű és ha semmilyen rálátásod sincs a témára, csak annyi, hogy a gép előtt kell pötyögni, akkor gyakorlatban simán előfordulhat, hogy nem is szeretnéd vagy akár alkalmatlan is lehetsz rá.

Ezen felül elég sokat is kell majd tanulnod, nem beszélve ha feksőiktatásra szeretnél járni, ami -és tényleg nem bántásból- messze van az asztalos szakmunkástól. Fórumos-hobby-gamer kockának könnyebb lenni, de ahhoz is sok idő, tapasztalat és tanulás kell. Iratkozz fel egy komolyabb informatikai fórumra, ahol sokat olvashatsz, kérdezhetsz stb.

Szerintem a kockaság nem egy ilyen hirtelen elhatározás kérdése, hanem egyfajta szerelem vagy legalábbis erős érdeklődés és tudásszomj eredménye...

2015. aug. 6. 20:57
 12/23 anonim ***** válasza:
A kockaság ott kezdődik amikor nem szabad idődben játszol hanem időt szabadítassz és lemondsz más egyéb programokat meg mindent csak azért hogy mindenképp a gép előtt legyél és "kockulj,játssz"
2015. aug. 6. 21:00
 13/23 anonim ***** válasza:
De jó pár kocka több pénzt keres kockulással twitchen, mint a programozó programozással :D
2015. aug. 6. 22:05
 14/23 anonim ***** válasza:

Sok programozó meg többet keres mint a legjobb twitchelősök. Főleg ha saját vállalkozása van, esetleg egy nagy multinál vezető pozíciót tölt be. Vagy említsek pár programozót? Pl: Mark Zuckerberg,Bill Gates, Larry Ellison, stb. Na őket egy twitches se hagyja le.

Ezen felül oké, hogy páran megélnek belőle, azonban ez elenyésző mennyiség az összes kockához képest.

1 olyanra aki megél belőle jut 1 millió aki csak az idejét vesztegeti és soha nem lesz belőle 1 ft-ja se?

Programozóknál meg szerintem nincs aki ne tudna megélni belőle. (Persze programozónak azt nevezem aki ért is hozzá, és nem csak 1-2 googlen keresztül megtalálható kódsort tud copyzni.)

Szóval azonnal láthatod, melyik éri meg jobban... :)

2015. aug. 6. 23:36
 15/23 A kérdező kommentje:

Bill Gates... nahh ez valahonnan ismerős. :D

Hát jó lenne játékkal pénzt keresni, na az lenen az amit tényleg élveznék.

"Huh, hát szerintem nem lesz egyszerű és ha semmilyen rálátásod sincs a témára, csak annyi, hogy a gép előtt kell pötyögni, akkor gyakorlatban simán előfordulhat, hogy nem is szeretnéd vagy akár alkalmatlan is lehetsz rá."

Igen, ezért is szeretnék megnézni egyet élőben. :)

"Ezen felül elég sokat is kell majd tanulnod, nem beszélve ha feksőiktatásra szeretnél járni, ami -és tényleg nem bántásból- messze van az asztalos szakmunkástól. Fórumos-hobby-gamer kockának könnyebb lenni, de ahhoz is sok idő, tapasztalat és tanulás kell. Iratkozz fel egy komolyabb informatikai fórumra, ahol sokat olvashatsz, kérdezhetsz stb.

Szerintem a kockaság nem egy ilyen hirtelen elhatározás kérdése, hanem egyfajta szerelem vagy legalábbis erős érdeklődés és tudásszomj eredménye..."

Nem bántódtam meg, egyáltalán.

Sose szerettem asztalosként műhelyben lenni.

De mindenki azt mondta, hogy tanuljak kétkezi munkát mert azzal lehet keresni. Aztán kiderült, hogy túlórával se keres az ember meg 100000ft-ot. Tehát végig nekem volt igazam, nem a környezetemnek. És nem mondanám, hogy a pénz vezérel, mert régen se a pénz miatt akartam infót tanulni.

2015. aug. 7. 09:58
 16/23 anonim ***** válasza:

"Aztán kiderült, hogy túlórával se keres az ember meg 100000ft-ot."

Üdv Magyarországon!

2015. aug. 7. 11:23
 17/23 A kérdező kommentje:

Elég sajnálatos ha az ember belenyugszik abba, hogy nem keres semmit. És sajnos az emberek nagy része ilyen. De a legrosszabb hogy az emberek rendszerint inkább panaszkodnak mintsem tesznek valamit, hogy jobb legyen az életük.

Én tenni akarok és azért hagytam ott azt a szakmát és cseréltem le olyanra ahol kb annyit keresek mint asztalosként, de mégse kell dolgoznom egész nap látástól-vakulásig és így lesz időm tanulni.

2015. aug. 7. 11:26
 18/23 anonim ***** válasza:
Ezért kell tanulni hogy ne szarért hugyért dolgozz életed végéig és meg is fizessenek.
2015. aug. 7. 11:29
 19/23 A kérdező kommentje:
Nahh ja. :)
2015. aug. 7. 11:31
 20/23 anonim ***** válasza:
Akkor mi van ha valaki szereti az asztalos szakmát és abból szeretne megélni, és nem szívsebész szeretne lenni?
2015. aug. 7. 11:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!