Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Szeretnék ismerkedni a Linux-a...

Szeretnék ismerkedni a Linux-al azon belül is az UBUNTU-val melyik kiadását rakjam fel?

Figyelt kérdés

A weboldalon két kiadást látok. Egy 14.04.2 LTS / 15.04

A 15-ös újabb, de a 14-esnek tovább van támogatása. Melyik lenne a jobb otthoni internetezés, skype, alap műveletekre?

2015. aug. 5. 13:24
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
14%
Én mondjuk egyiket se használnám.Ha nagyon muszáj lenne akkor Xubuntu.
2015. aug. 5. 13:25
 2/18 anonim ***** válasza:
52%
Amúgy mindig LTS-t de még azzal is van bőven probléma.
2015. aug. 5. 13:26
 3/18 A kérdező kommentje:
Maga a linux-al látod a problémát, vagy ezzel a disztribúcióval?
2015. aug. 5. 13:27
 4/18 anonim ***** válasza:

Mehet a legújabb, nem szerverbe lesz. LTS verzió akkor kell, ha nem tervezel frissíteni.

G.

2015. aug. 5. 13:29
 5/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ és még egy véleményt szeretnék kérni, úgy látom te képbe vagy a Linux-al. Mit gondolsz, mennyire jó otthonra feltelepíteni egy Ubuntu-t? nagyon hosszú Windows használat után?
2015. aug. 5. 13:31
 6/18 anonim ***** válasza:
Nem.Hanem a disztrót.Linux az csak kernel azzal nincs probléma.Újat azért nem ajánlok mert bármikor megtörhet nálam az LTS is képes volt egy frissítés után elpatkolni.Ezért nem ajánlom.
2015. aug. 5. 13:32
 7/18 A kérdező kommentje:
akkor melyik disztribúció a legtöbbre vezető?
2015. aug. 5. 13:34
 8/18 anonim ***** válasza:
Még nem probáltam az összeset.Debian testing + nonfree az elég jó.Van Stable(régi csomagok,Testing(új csomagok),Unstable(ahogy a neve is mutatja instabil csomagok).Testing-et érdemes használni.Az Ubuntu a Debian-ra épül és nem árt pár terminálos alapparancsot tudni.
2015. aug. 5. 13:40
 9/18 anonim ***** válasza:

Én meg vagyok elégedve az Ubuntuval is, nagyon jó a közösség hozzá, könnyű segítséget kérni és találni, ha elakadsz.

Indítsd el live módban, használd kicsit és meglátod, hogy tetszik-e!

G.

2015. aug. 5. 13:48
 10/18 A kérdező kommentje:
Nos, ki rakom pendrivera és ki próbálom. Videókat nézegettem külsőre nekem nagyon bejön ez a felület, remélem maga a rendszer stabilitásban is adja ezt a szépséget az én gépemen is mint ahogy kinéz :D köszönöm a segítséget, remélem a telepítéssel is minden rendben lesz.
2015. aug. 5. 13:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!