Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Linux rendszert érdemes lenne...

Linux rendszert érdemes lenne használnom?

Figyelt kérdés

Office van rá mert középsulis leszek ahol az informatika fontos lenne.

Gondolom nincs, mert a Microsoft mindent kisajátit és felvásáról.

Steam van rá?

Miben jobb a Linux ha nincs rá office akkor is kíváncsi lennék rá.

2015. aug. 3. 20:22
 1/5 anonim ***** válasza:

Helló

használj először ubuntu 14.04 mondjuk úgy hogy xface felületet teszek rá az eredeti helyett.van benne office "beépítve".

a linux attól jobb a win-nél:

-nehezebben lesz vírusos

de nehezebb is használni

-ingyen van

de nem futnak rajta a játékok

de ha informatikát tanulsz akkor kötelező

- a linux azt csinálja amit te akarsz persze ha értesz hozzá te irányítasz

-telefont felismeri ,lehet torrentezni,böngészés ugyan az mint a win-en

-lehet villogni a csajoknak :) mikor csak egy egyszerű frissítést csinálsz terminálból azt hiszik éppen feltörsz valamit :) :)

2015. aug. 3. 20:36
 2/5 anonim ***** válasza:

Beépített Office a Libre office, kicsit trükkös hogy MS Office kompatibilis fájlokat készítsünk, de megoldható. Kezdőknek tényleg jó választás az Ubuntu, ha már meguntad akkor meg léphetsz szintet a Debián felé, na azt már néha erősen hackelni kell hogy működésre bírd, de megéri! :)

És hogy miben jó még? Ingyenes, plusz millió ingyenes alkalmazás, bár annak is nő a gépigénye, de a Debiánnak még mindig elmarad a windowsétól.

Ha pedig belövöd az ssh-t akkor aztán az a csúcs. A világ bármely pontjáról telepíthetsz programokat, újraindíthatod, kikapcsolhatod, meg még ezernyi már fent említett gizdulós tevékenységet végezhetsz rajta. Utána a windows olyan lesz mint egy repülőgép után egy babakocsit vezetni. :)

2015. aug. 3. 21:13
 3/5 anonim ***** válasza:

Office van, csak nem az MS Office. Amennyit egy középiskolában erről tanítanak, arra bőven elég (általában), de fel kell készülni, hogy nem teljes a kompatibilitás, és nem lesz könnyű életed, mert mostanában MS-Office-t tanítanak az iskolákban, nem pedig szövegszerkesztést és táblázatkezelést, meg efféle sokkal hasznosabb, általánosabb dolgokat. Viszont meg lesz az esélyed, hogy az ismereteket más szoftveren is kamatoztasd.

Áthidalható, ha van egy normális tableted (azokra ugyanis már elérhető), bár soha nem lesz olyan, mint egy asztali alkalmazás.

Steam van, persze ne várj egy Skyrim-et, de egyre több egészen jó játék Linuxos portja ott van, elszórakozni azért el lehet, ha kell.

A Linux egyébként semmivel sem "jobb", mint a Windows, legalább is önmagában. Ez sem egy "ultimate" rendszer, sokat lehet vele szívni, én évekig használtam, aztán miután rájöttem, hogy csak konzolon szeretem, a Windows-t meg nem tekintettem használhatónak a játékok futtatásán kívül (mostanság viszont egészen jó irányba kezdenek menni), vettem egy iBook-ot, és ennek 15 éve, azóta elsődlegesen Mac-et használok :-) Persze használok Windows-t (játszani, teszelni), és Linuxot is (ebből élek).

Igazából azt javasolnám, hogy először ismerkedj vele virtuális környezetben, aztán ha tetszeni fog, előbb-utóbb meg fog fordulni a dolog, és a Linux lesz az elsődleges rendszered, és a Windows-os virtuális gépet (vagy dual boot esetén a gépeden telepített rendszert) akkor fogod használni, ha a suli miatt kell az Office-t használni (ne csinálj beadandót LibeOffice-ba, csak ha láttad, hogy fog kinézni MS-Office-ban is...), meg ha játszani akarsz.

2015. aug. 3. 21:59
 4/5 tabaki ***** válasza:

A LibreOffice-on kívül használhatod még az OpenOffice vagy a WPS Office programokat is. Mindegyik kompatibilis az MS-Office-szal.

Ami a LibreOffice MS-kompatibilitásának beállítását illeti, az tényleg csak „egy kicsit trükkös”: A beállítások között meg tudod adni, hogy a különféle saját formátumai helyett alapból az MS-Office formátumaiba mentsen. De megteheted azt is, hogy csak mentéskor választod ki a Microsoft-formátumot, illetve úgy rémlik, hogy már az MS-Office is olvassa a LibreOffice által használt Open Document formátumok, úgyhogy túl sok problémára ne számíts ezen a téren.

Ami a linux egyéb erényeit illeti, keress rá a szokásos „Miért jobb a linux?” oldalra. Az legyen világos, hogy ezt linux-fanok készítették, tehát túlzottan nem fogják erőltetni a számodra esetleg kedvezőtlen tulajdonságok ismertetését -- de ha a rajongói lélek túlzásait a helyén kezeled is, még mindig találsz éppen elég dolgot, amiben a linux jobban teljesít.

2015. aug. 3. 22:19
 5/5 tabaki ***** válasza:

„ne csinálj beadandót LibeOffice-ban”

Nekem ezzel nincsenek rossz tapasztalataim, egy átlagos, rendesen formázott dokumentum szerintem elég megbízhatóan vihető ide-oda. Baj inkább a végletekkel lehet, ha valaki mindenféle formázási bravúrstiklivel zsúfolja tele az irományát, vagy épp ellenkezőleg, szóközökkel való középre zárást és egyéb kretén fogásokat alkalmaz.

Az is igaz, hogy az én tapasztalataim főként a szövegszerkesztőre korlátozódnak. Az Excel-táblák mindenesetre nálam hibátlanul jönnek be, ennyicske kitekintésem van a többi funkcióra.

2015. aug. 3. 22:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!