Boot menü elérése?
Adódott egy olyan probléma, hogy az előző os reinstall után valami oknál fogva a BIOS-ra jelszó került (nem rémlik, hogy ezt az opciót én valahol is beállítottam volna). Szóval jelenleg Windows 8.1 (64 bit) van a laptopomon (Packard Bell EasyNote TE). Újra akarom telepíteni (USB-ről), de nem tudom a BIOS jelszavamat, így nem tudom a bootolási sorrendet sem átvariálni. Valahogyan el tudom érni a boot menüt? (kiskapuk stb)
Olvastam, hogy próbáljam meg a CMOS battery-t nullázni, de egy elég lehetetlen helyen van a gombelem, szóval ezt csak nagyon végső opciónak hagynám meg.
Továbbá próbáltam egy CMOSPwd nevű programot is, de ez csak 32 bites oprendszereknél működik.
Valakinek bármilyen ötlete van? Előre is köszi!
F8 a legtöbb gép esetében a boot menü elérése, de van ahol F10-F11, szóval érdemes az F billentyűkkel próbálkozni.
Ha tudnád a BIOS pontos típusát, akkor elképzelhető, hogy találnál hozzá gyári jelszót, de ez erősen gépfüggő/BIOS-függő.
Amúgy meg létezik Hiren's Boot CD, amivel pl. egy hordozható (32 bites) windows indul el rengeteg segédprogrammal. Talán BIOS piszkáló is van benne.
Alap CD-n XP van, Rebuild verzióban Win7.
Végül meglett a megoldás! :) Leírom ide, hátha a későbbiekben valakinek segítségére lesz:
EasyBCD alkalmazáson belül telepítettem a Plop boot manager-t. Ezzel bios támogatás nélkül tudunk bootolni usb-ről/cd-ről stb.
Ezzel a módszerrel feltelepítettem egy Windows 7-et (32 bit), így már a CMOSPwd-vel resetelni tudtam a bios-t. Most már nem kéri a jelszót és a bios-ba is át tudom állítani a boot-olást. És most felrakok egy 64 bites rendszert.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!