Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Boot menü elérése?

Boot menü elérése?

Figyelt kérdés

Adódott egy olyan probléma, hogy az előző os reinstall után valami oknál fogva a BIOS-ra jelszó került (nem rémlik, hogy ezt az opciót én valahol is beállítottam volna). Szóval jelenleg Windows 8.1 (64 bit) van a laptopomon (Packard Bell EasyNote TE). Újra akarom telepíteni (USB-ről), de nem tudom a BIOS jelszavamat, így nem tudom a bootolási sorrendet sem átvariálni. Valahogyan el tudom érni a boot menüt? (kiskapuk stb)

Olvastam, hogy próbáljam meg a CMOS battery-t nullázni, de egy elég lehetetlen helyen van a gombelem, szóval ezt csak nagyon végső opciónak hagynám meg.

Továbbá próbáltam egy CMOSPwd nevű programot is, de ez csak 32 bites oprendszereknél működik.

Valakinek bármilyen ötlete van? Előre is köszi!

2015. aug. 3. 15:38
 1/2 Mr. V. ***** válasza:

F8 a legtöbb gép esetében a boot menü elérése, de van ahol F10-F11, szóval érdemes az F billentyűkkel próbálkozni.

Ha tudnád a BIOS pontos típusát, akkor elképzelhető, hogy találnál hozzá gyári jelszót, de ez erősen gépfüggő/BIOS-függő.

Amúgy meg létezik Hiren's Boot CD, amivel pl. egy hordozható (32 bites) windows indul el rengeteg segédprogrammal. Talán BIOS piszkáló is van benne.

Alap CD-n XP van, Rebuild verzióban Win7.

2015. aug. 4. 10:00
 2/2 A kérdező kommentje:

Végül meglett a megoldás! :) Leírom ide, hátha a későbbiekben valakinek segítségére lesz:

EasyBCD alkalmazáson belül telepítettem a Plop boot manager-t. Ezzel bios támogatás nélkül tudunk bootolni usb-ről/cd-ről stb.

Ezzel a módszerrel feltelepítettem egy Windows 7-et (32 bit), így már a CMOSPwd-vel resetelni tudtam a bios-t. Most már nem kéri a jelszót és a bios-ba is át tudom állítani a boot-olást. És most felrakok egy 64 bites rendszert.

2015. aug. 8. 17:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!