Miért olyan mocsok lassú a gépem?
Most telepitettem újra, win7 professional.
AMD Athlon 64 X2 Dual Core Proc 5000+ 2.61 GHz.
2 GB Ram, 64 bit op rendszer.
NOD32-t telepitettem rá eddig,
és már olyan lassú, hogy ablakokat is alig nyitogatja meg.
SSD-t vegyek bele, memóriát, vagy csak simán rúgjak bele?
Mondanom sem kell, hogy az előtte fentlévő XP hasitott..
Nem lehet hogy most frissít?
Tedd fel ezt Advanced SystemCare 8 meg ccliner szokott segíteni néha.
Alkalmazás nem fut, az svchost eszi meg a cpu 50%-át, meg a 2 giga ramból kb másfél használódik úgy, hogy hozzá sem nyúlok, 1 progi sem fut.
Igazából azt nem értem, hogy én csak böngészni szeretnék a világhálón, és arra nem elég 2 giga ram, meg ami van. Nem röppályát számolok egy űrhajónak, csak egy chrome-ot nyitnék meg és az index-et olvasnám el.
Vagy tegyek fel Home Premiumot? Tiltsak le szolgáltatásokat? Vagy tényleg tegyek fel 32 bites windowst? De akkor miért van a 64 bites proci?
Visszaszívom, régi a proci, más is volt így, feltápolt mindent, az öreg athlon64 meg csak rohadt kevés maradt, rendesen miatta akadozott a görgetés a böngészőben meg ilyenek. Igazság szerint nekem is (eggyel régebbi generációs gép megkésett cseréjekor) csak akkor lett rendben minden, amikor hardverapróról egy 12000-ért dobozában, hűtőjével rendelt Pentium G3220 (Haswell) és pcx-ről egy AsRock B85M Pro4 (a csatlakoztatási lehetőségei miatt) meg helyben talált 2x1Gb CL7@1333 Kingmax rammal, IGP megjelenítéssel összedobtam a szerkezetet. A HDD egy mindaddig külsőként használt 1TB Samsung még a nagy drágulás előttről. Varázslatos módon nem akadt semmi a komolyabban vehető játékokon kívül, és a monitorom fullhd, mert szeretem, ha nagy a porta.
Az új mindig verhetetlen, és könnyebb átrámolni erősebbre, ha kiderül, hogy mégse jó. Számottevő kereslet van az eladandó, régebbi alkotóelemekre, és összerakni is lehet mondjuk majdnem legújabb generációs gépet hardveraprós, megbízható emberektől rendelve. Mindig elmondják, hogy ne utalj előre, nekem eddig az vált be, hogy nagyon megbízhatót kerestem eleve jó árban, és nulla vagy szimbolikus alkudozással rákérdeztem, hova utalhatom egy órán belül az összeget. Megeshet, hogy benyelsz egy kézbesítési hibát (nem lopnak ott se, ahogy sehol), de még azzal (meg a végösszeggel) együtt is jobb bolt az elkövetkezendő évekre vetítve, mint ezt a gépet erősítgetni. Ha a fogyasztás nem para és van sata, akkor kitűnő fájlszerver (meg seed box meg médiaszerver meg ki tudja mi) lehet belőle otthonra, FreeNAS rendszerrel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!