3Gb RAM-om van ha kikapcsolom akkor gyorsabb lesz ugye mert nem irkál feleslegesen a hdd-re hanem a RAMot használja ugye?
2010. márc. 3. 16:47
1/10 anonim válasza:
Fordítva. A RAM nem elégíti ki mindig az igényeidet, ezért a HDD-ről különít el a rendszer egy virtuális memóriakiegészítő tárhelyet, ez a lapozófájl. Ez egy bizonyos határig gyorsítja a gépedet, azon túl viszont lassítja (persze nem "életveszélyes" mértékben).
2010. márc. 3. 17:09
2/10 A kérdező kommentje:
és szerintem 3 giga ramon felesleges feleslegesen terheli a HDD-t azért van az a 3 giga RAM használja ki a rendszer úgyhogy ki is kapcsolom?
2010. márc. 3. 17:15
3/10 anonim válasza:
A lapozófájlt tudod csak kikapcsolni.A virtuális memóriát nem lehet.Túlságosan én sem vagyok tisztában ezzel,folyton keverednek a fogalmak.Tegyél fel egy Everestet és nézd meg a memóriahasználatot.
Szóval,ha kikapcsolod is,továbbra is "irkálni" fog a merevlemezre.
2010. márc. 3. 17:36
4/10 anonim válasza:
Nem biztos, hogy gyorsabb lesz. Mert így a memória kisebb részét tudja a merevlemez cache-elésére fordítani.
Ugyanis jó esetben az oprendszer a teljes memóriát felhasználja. A szabad részeket cache-elésre.
2010. márc. 3. 18:12
5/10 anonim válasza:
Sajnos a windows nem ismeri a "jó eseteket" és a ramnak kb a felét használja fel (ha nincs manuálisan szabályozva a pagefile), lehet belőle bármennyi a gépben. Sőt, tapasztalat, hogy a virtuális memória (ami amúgy a lapozófile) letiltásával újraindításkor meghal a rendszer. A helyedben inkább csak korlátoznám a virt. mem. méretét (mondjuk 128-256mb), és ha van rá lehetőség, külön merevlemezen legyen. Ne csak külön partíción, mert az lehet negatív eredményt ér el.
2010. márc. 4. 10:23
6/10 anonim válasza:
Én azt állítottam be,hogy "Ne legyen lapozófájl".Mindkét partíción.Az Everestben megnéztem:
Fizikai memória:2047 MB
Lapozó terület:1894 MB
Virtuális memória:3941 MB
Tehát:a virtuális memória az a RAM és a merevlemezen levő "lapozó terület" összessége.
A lapozófájl letiltása előtt volt még egy pagefile.sys kb. 100 MB méretű.Ennyit "spóroltam" tehát a letiltással.
Szóval:XP fölött a Windowsok nem működnek anélkül,hogy a fizikai memóriát ne támogatnák a merevlemez egy részét felhasználva./lehet,hogy xp előtt is,az már nem lényeges/
2010. márc. 4. 13:08
7/10 anonim válasza:
Ezt a kérdést Bill Gatesnek tenném fel már évek óta. Utoljára a virtuális memória win9x-ben működött jól, amikor ha sok memória kellett a gépnek tényleg lassult, de legalább elindult, mert az alkalmazás több szabad memóriát tudott használni. Így tudtam elindítani a doom-ot, aminek bár kellett volna induláshoz a 4M ram, de képes volt így elindulni 1M -val is. Sajnos xp-n már ez nem működik, sőt ha lekapcsolod, jelez a rendszer, hogy kevés a virtuális memória, hiába van sok RAM-od. Ezen kívül állandóan ír/olvas a hdd-ről, egy perc nyugta sincs a lemeznek. Bezzeg régen még olyan is volt, hogy szépen dolgoztunk a szövegszerkesztőben és a hdd meg elment pihenni és nem zörgött/csörgött.
2010. márc. 5. 19:18
8/10 anonim válasza:
Az előttem szóló remekül leírta a lényeget. Én 3.1-en indítottam el az alone in the dark-ot virt.memmel :)
2010. márc. 6. 19:51
9/10 anonim válasza:
Nem lesz észrevehető változás.Elvileg némileg kímélné így a merevlemezt,de még ezt sem hiszem.
2010. márc. 8. 18:11
10/10 anonim válasza:
Nekem 4 giga van és mind win 7 mind xp alatt ki van kapcsolva és nem jelezget nekem h nincs elég ram.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!