Toshiba Satellite L50-B-1VX gépre milyen Linuxot ajánlanál kezdő felhasználónak?
Az integrált VGA miatt Mate,XFCE vagy LXDE.
Driver itt van a VGA-hoz.
"Az integrált VGA miatt Mate,XFCE vagy LXDE."
Mert? Nekem is az van, mégis tökéletesen működik a Kde, Cinnamon, Gnome Shell, de még az Unity is. Pont, hogy a Mate, Lxde nem, mert ezekben tearing van. Xfce-ben már nincs, de csak amióta megjelent a 4.12.
Debiant szoktam ajánlani (nem csak kezdőknek) , de legjobb az ha kipróbálsz többet is (Debian , Redhat , Arch stb) és tapasztalat alapján döntesz.
Arch egyébként nem bonyolult (erre épül a manjaro is) , elég jól dokumentált , szájbarágósan le van írva wikin a telepítése , végül stabilitás terén kapsz egy Debian Testingel egy szinten lévő rolling disztrót.
Kezdőknek felhasználóbarátabb (next next finish telepítő , előre beállított DE + egyéb szoftverek) Arch helyett a Manjaro , Debian helyett a Mint/Ubuntu , viszont az eredetiek sokkal stabilabbak ,kiforrottabbak , megfelelően működnek mindegyik DE-el , független rendszerek (emellett nagyobb közösség áll mögöttük) és megbízhatóbbak mint a forkjaik. Ezzel viszont együtt jön az is , hogy nem tesznek mindent a user segge alá , viszont ennek az az előnye , hogy testreszabhatóbbak , vagyis minden olyan lesz amilyenre a user állítja be magának. Sabayon Gentoo fork , végtelenül egyszerű rendszer , rendelkezik szoftverközponttal (azt hiszem rigo néven) sok program benne van , ha valami még sincs azt Gentoos úton kell telepíteni (többet nem írok róla , mert nagyon rövid ideig használtam).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!