Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Debian telepítés után?

Debian telepítés után?

Figyelt kérdés

Lenne pár kérdésem.

Szóval ha telepíteni akarok egy szoftvert akkor be kell lépnem terminálba és sudo apt-get install xy? Rég használtam debiant..utoljára pár éve használtam debiant v ubuntut és akkor még be kellett ütnöm valami root parancsot jelszóval együtt.

Na meg kicsomagolni hogyan kell? melyik parancsal

Illetve hogy tudom megnézni hogy feltelepítette e a vga driveremet, meg a többit?

ha van még hasznos tanácsok akkor jöhetnek még.:)

köszi.

2015. jún. 23. 19:55
 1/4 anonim ***** válasza:
vagy szoftver / csomagkezelőből telepíted. :-)
2015. jún. 23. 20:06
 2/4 A kérdező kommentje:
viszont ott nem biztos hogy a legfrissebb verzió van, terminál meg a legfrissebb verziót szedi le.
2015. jún. 23. 20:13
 3/4 anonim ***** válasza:
Ha telepítésnél beállítottál magadnak root jelszót , akkor nem kell sudozni , beírod h su aztán a root jelszavad és apt-get install xy-al felteszed a kívánt csomagokat( contrib és non-free tárolókat érdemes engedélyezni + én még backports beállítását és ajánlanám)
2015. jún. 23. 20:14
 4/4 anonim ***** válasza:

Terminálban az apt-get a /var/lib/apt/lists -ből veszi a csomagokat. A synaptic, azaz a grafikus csomagkezelő az apt-get-re, azaz terminál ablak nyitása nélkül, de az apt-get-et hívogatja meg, és az meg detto ugyanonnan olvas. Sőt: telepítésnél be is ixelheted, hogy kis ablakban mutassa ugyanazt, amit terminálban látnál.

Nincs 2 külön apt adatbázis - hülyeség is lenne.

2015. jún. 25. 15:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!