Olyan 3d modelleket keresek blender nevű programba amiknek van csontvázuk és lehet mozgatni őket. Hol találok ilyeneket?
Igen. Az .MHX formátumban exportált modelleket a Blender tökéletesen fogadja. Ehhez előbb engedélyezned kell a User Preferences képernyő Addons fülének Import-Export részében az Import-Export: Import: MakeHuman (.mhx) lehetőséget -- az új beállítás elmentése után már benne lesz a File → Import menüben, mint „MakeHuman (.mhx)...” menüpont.
A figurák mozgatórendszere erősen eltér attól, amit megszoktál, de jól használható. Eddig még nem találtam meg, hogy hogyan lehetne átállítani a hagyományos csontforgatásra. Amikor nem a pózt állítgatod, csak a vázat szerkeszted, akkor az a szokásos csontrendszer formájában jelenik meg.
Létezik egy nemhivatalos fejlesztés az .mhx2 fájlok kezelésére (ha jól értem, ezt a naprakész MakeHuman exportálja, énnálam még régebbi változat van fönt, nem tudtam kipróbálni), amely lehet, hogy jobb. Bővebben itt ismerkedhetsz vele:
tabaki
Tudnál küldeni egy másik linket, mert ez már nem él.
Köszönöm
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!