Hogyan futtathatom online-ba egy SAMP szervert? (Többi lent)
Csináltam egy SAMP szervert ám az a gondom vele hogy nem tudom online-ba futtatni. Annyit tudok hogy kell neki portot nyitni amit már meg is tettem de így sem akar működni.
Hamachisan tökéletesen működik és már játszottunk is rajta.
Kell még valamilyen mellék program hozzá hogy fusson online is?
Kicsit olvass utána a hálózatok felépítésének és működésének. Könnyebb mint a-z-ig elmagyarázni mindent! :)
1) Valószínűleg a külső ip-d dinamikus, így ha kapcsolódni akarnak, mindig meg kell előtte nézned. (Vagy használhatsz ingyenes dinamikus dns szolgáltatást: pl no-ip, dyndns, stb... nézz utána mik a lehetőségeid)
2) A gépednek érdemes fix ip-t adni, majd a routeren beállítani, hogy a külső 80-as bejövő tcp portot a te gépedre irányítsa.
Utána menni fog..
Húha. :D
Most feladtad a leckét rendesen!Még egy kérdés.El tudnád magyarázni hogy hogyan csináljak fix ip-t a gépemnek?
42.
Biztos, hogy ilyen szakmai felkészültséggel a gépedre akarsz engedni bárkit a külvilágból?
Ha mindenképpen ezt akarod csinálni, akkor legalább a Google-t tanuld meg használni, mert ezekre a kérdésekre már a Google is tud válaszolni.
Jah, és a tudatlanság szánni való és nem vicces.
Nincs baj, hogy kezdő vagy, de akkor ott kezd a tanulást, hogy a Google-t megtanulod használni!
Az már azért elég alap, hogy a keresőbe beírod, hogy "tp-link fix ip" és tadaaaam első link ide a GYK-ra fog vezetni, ahol le is írják, hogy mit kell beállítani.
Amit csinálsz már nem kezdőség, hanem lustaság.
Hidd el nem lustaság csak nem tudom olyan könnyen megérteni a dolgokat mint te.:/
A google-ba már annyi szerverrel kapcsolatos tutorialt átnéztem hogy már a felére sem emlékszem.Azzal a reménnyel regisztráltam erre az oldalra hogy valami újat fogtok mondani.Egyrészt mondtál újat mégpedig azt hogy fix ip kell.Ezért is kérdeztem rá hogy hogyan lehet azt megvalósíani mert most hallottam ilyet először. :S
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!