Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Lehetséges, hogy a linux...

Lehetséges, hogy a linux sikertelenségének oka a pingvin és a béna név?

Figyelt kérdés
Most, hogy nem ábrázolják a pingvint és nem írják oda, hogy linux, egyből sikeresebb lett(Pl.: Android)

2015. jún. 9. 20:03
1 2 3 4
 31/39 anonim ***** válasza:

Más érvet a Windows-ról?

Ne kezzd kérlek a framewart.De te akartad.

1. Ingyen van.

2. Ha a hivatalos repositoryból töltök le programokat, biztos lehetek benne, hogy valóban ingyenes (nem zaklat se reklámokkal se böngészőbe épülő szemetekkel) és ártalmatlan.

3. Új hardver, nyomtató telepítése összehasonlíthatatlanul egyszerűbb linux-szal. (Feltéve, ha támogatja a kernel.)

4. Ha a /home könyvtárat külön partícióra teszed, újrainstallálhatod úgy a rendszert, hogy az ÖSSZES beállításod megmarad. Ez még akkor is igaz, ha kicsit más disztribúciót teszel fel.

5. Olyan ablakkezelőt választasz, amilyet csak szeretnél, az egyszerűtől a csicsásig. (fejből fel tudok sorolni vagy ötöt)

6. Alapból van benne pdf printer, VNC szerver, ssh szervert is pár kattintás (vagy inkább 2 sor a terminálba) felrakni.

7. Nem egyenként buzerálnak a programok, hogy frissülni szeretnének, hanem a frissítéskezelő elintézi az egészet egyszerre a rendszer frissítésével együtt. (Lehet, hogy a legfrissebb Firefox pár nappal később jön ki, mint windowsra, de ez engem egyáltalán nem zavar) Frissítés után csak akkor kér újraindítást, ha a linux-kernel is frissült.

Még van ellenérved?Benne vagyok a fremawarban. :D

2015. jún. 12. 17:50
 32/39 anonim ***** válasza:
Ja és a Linux annyira rossz hogy egyre több dolgod lop el tölük az MS.PL:új Windows-ba lesz több asztal és lehet csomagkezelő is.Ja és az ablakezekője pedig az pedig Apple találmány ennyi.
2015. jún. 12. 17:52
 33/39 anonim ***** válasza:
0%

látom még mindig nem érted, hogy nem vagyok windows fan.. na mind1..

1:verhetetlen, ingyen van.

2,7: a csomagkezelő. Ez is mellette szól, az, hogy hivatalos repóból te tényleg freewaret kapsz, az nem nagy szám, ha az ember ésszel tölt/telepít semmi gond nincs. Ami meg nincs a repóban azt meg fordítgathatod, telepítgeted ugyanúgy, mint windowsban. (ahol az alkalmazások döntő többsége már rendelkezik automatikus frissítéssel, míg a nem repós linux appok tudtommal nem).

3: már megint ott van, "ha támogatja a kernel". nem tudom, ezért miért érv mellette, egyébként windowsnál ott a winupdate, ha az nem talál, drivert windowsra akkor is találsz..

4: szóval a biztonsági mentést, ill a onedriveot te nem használtad sose, mert ugyanezt tudja.. Bár mivel én se, ezért nem tudom melyik a kényelmesebb.

5: ablakkezelő. Megadom, mert biztos van akinek számít, nekem eddig a windowsos tökéletes volt, a linuxnál meg gnome és ennyi.

6: a pdf printer jó, a többi azt se tudom mit csinál, ergo sose használtam.

A kernel frissítés egy dolog, ha új verziója van a disztrónak, ugyanúgy újra kell rakni, vagy frissíteni, nem különbözik a windows-tól, sőt ami nem LTS az egy max két évig van hivatalosan talán támogatva.

A lopkodós dologba nem mennék bele, mert az nagyon az alja, itt mindenki lop mindenkitől, maradjunk ennyiben, ami viszont a végfelhasználónak csak jó.

2015. jún. 12. 18:23
 34/39 anonim ***** válasza:
Na a driverek-et inkább hagyjuk meg a winupdate-t.Ami egy katasztrófa.Linux-ra pl. egy darab driver nem telepítettem mert benne volt a kernelbe.És hányszor láttál kékhalált Linux-nál és olyat hogy munka közbe lefagy ? Lehet talán 5 éve használtál Linux-ot.Az se mindegy milyen disztrót használsz.Van amelyik jó:Arch,Debian.És van ami rossz:ilyennel még nem találkoztam.Arról meg nem a Linux tehet hogy neked olyan géped van amire még Windows drivert nehezen lehet telepíteni.Újat ugy sem tudsz mondani a Windows-ról hisz használtam.Ha a kacsa nem tudd úszni akkor nem a víz hülye.
2015. jún. 12. 18:35
 35/39 anonim ***** válasza:
0%

3 gépem volt eddig, amiken linuxot is használtam:

-p4, sb live hangkártyával és ati 9600 videókártyával. Hang és hardveres gyorsítás csak jó pár 10 órányi melómmal lett, de a hardveres gyorsítás sose lett tökéletes. (fedora, debian, arch, ubuntu variánsok, minden volt rajta, ugyanazzal az eredménnyel)

- volt egy másik p4-es már nem emlékszek rá pontosan, integrált volt minden rajta, azokat szépen vitte a xubuntu, bár lassabb volt, mint az xp.

-i3-as laposra is raktam, ott úgy alapból wifi nem volt, amit végül már nem is akartam megoldani, mert addigra meguntam.

A fenti gépeken a windows mindig is tökéletesen futott, csak igaz meguntam anno. A laptopom két éves, uh azóta nem használok linuxot, csak néha leszedem az új fedórát vwplayerbe kipróbálni, de csak nosztalgia.

2015. jún. 12. 18:42
 36/39 anonim ***** válasza:
0%
ja a kérdésedre nem válaszoltam: igen, nem egyszer volt már kernel panicom linux alatt.
2015. jún. 12. 18:43
 37/39 anonim ***** válasza:
P4-en semmilyen OS sem futott normálisan,van is egy fennt a szekrény tetején .Anno jó volt rajta az XP most csak egy hulladék.Talán egyedül a Puppy Linux lenne használható rajta.Lapos az meg más tészta.Általában az integrált VGA-t nem szereti a Linux(tapasztalat).A Linux felhasználóbarát,de megválogatja a felhasználókat.Én a témát lezártam.De akkor is a Linux számomra a jobb(kedvencem a Mint)tegyél egy probát vele Live rendszerebe.Szerintem megérné...
2015. jún. 12. 18:59
 38/39 anonim ***** válasza:

csakany dominik: Pentium IV -nél PEA nélküli 12.04 -es rendszert lehet használni, de tipikusan RAM hiányos szokott lenni, és sajnos a mai böngészők igénylik a GB feletti memóriát.

Esetleg pár alternatív régi böngészőt lehet használni.

VGA -n felül a hangkártya amivel néha meglehet küzdeni, pontosabban annak is a mikrofon része.

Már nem emlékszem a típusra, de valami feszültséget kellet állítgatni, hogy jó legyen, talán alsamixer -el.

2015. jún. 12. 19:32
 39/39 anonim ***** válasza:

"Frissítés után csak akkor kér újraindítást, ha a linux-kernel is frissült."

Nem az enyém nem kéri ilyenkor sem. Arch-ot használok.

"A kernel frissítés egy dolog, ha új verziója van a disztrónak, ugyanúgy újra kell rakni, vagy frissíteni, nem különbözik a windows-tól, sőt ami nem LTS az egy max két évig van hivatalosan talán támogatva."

Van gépem amin több mint 10 éve ugyanazt a rendszert használom, sohasem telepítettem újra. Hardvert gyakrabban cserélek, mint azok akik ilyen gyakran újratelepítik a rendszert.

2015. jún. 12. 19:39
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!