Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Lehetséges, hogy a linux...

Lehetséges, hogy a linux sikertelenségének oka a pingvin és a béna név?

Figyelt kérdés
Most, hogy nem ábrázolják a pingvint és nem írják oda, hogy linux, egyből sikeresebb lett(Pl.: Android)

2015. jún. 9. 20:03
1 2 3 4
 21/39 anonim ***** válasza:
100%

Rátérve a különböző disztrók váltakozó minőségére , szerintem érdemes a fork disztrók helyett az eredetit használni. Én Debiant használok asztali gépen és laposon is számomra ez a legjobb OS , rajta kívül még a Slackwaret és az Arch-ot tartom igazán jónak.

Természetesen megvan a jó oldala is a sok fork disztrónak , csak éppen illene őket legalább annyira stabilra megcsinálni , hogy egy frissítéstől ne patkoljon el az egész. A másik dolog amit nehezményezek , hogy ne csak alapértelmezett felülettel működjön rendesen , hanem mindegyikkel (de minimum a legismertebbekkel). Ezek számos érdeklődőt elriaszthatnak a Linuxtól.

2015. jún. 10. 23:34
 22/39 anonim ***** válasza:
Tudom hogy csak egy kernel.Disztrók épülnek rá.Egy asztali környezet,alkalmazások,driverek és as GNU/Linux kernel ami atom stabil.
2015. jún. 11. 12:32
 23/39 anonim ***** válasza:
0%
A Linux jó, de a többire több alkalmazás, driver van. Ennyi. Ms és Apple tolta a pénzt a saját oprendszerébe, azokra fejleszt mindenki, míg a Linux erősen levan maradva ilyen szempontbol. (és ne jöjjön senki az alternatívákkal). Plusz a linuxosok között is hatalmas a széthúzás.
2015. jún. 11. 12:43
 24/39 anonim ***** válasza:
Linux-ra is vannak jó programok.A Linux nem játékra való ezt leszőgezem.Linux jó böngészésre és munkára hisz van böngésző benne alapból és office ingyen.Az MS Windows az meg arra elég hogy bekapcsold a gépet és ahoz kell venni office-t ami nem 1-2 forint.Ja és még ha ez nem elég mehetsz venni vírúsírtót amihez évente lincen-et kell venni.Ennyit a Windows-ról.Driver támogatás-ban meg miota jobb az apple? :D Vegyél 200 ezer-ér macintosh-t mert az máson nem indul el.Jó van Hacintosh is aminek szintén gyatra a támogatása.Linux-nak egyre jobb a támogatása.Driver nem kell mert benne van a kernelben.Ha meg nincs akkor igyjártál. :P Azzal egyet értek hogy a Linux-ra kevés a program de hogy elmaradtod.Azzal nem.Mint stabilitásra és gyorsaságban stabilabb a Linux a Windows-nál.De van több disztró is.A legtámagatottab a Mint és az Ubuntu meg a Debian.De van több jó disztró is pl:Arch,Manjaro.Mindegyik Linux-nak más a közönsége és más a célja.
2015. jún. 11. 15:00
 25/39 anonim ***** válasza:
22%

#23 vagyok.

Na akkor sorba:

-"A Linux nem játékra való.." egyetértek, bár már elég régóta nem játszok, ez alapján nem döntenék.

-"van böngésző benne alapból és office ingyen" Böngésző mindbe van, office meg valóban nincs a windowsban, van helyette wordpad, ami szintén elég nem csak alap dolgokra. De mivel a világ nagy részén az MS office terjedt el, a libre (vagy mostanában hogy hívják) officnak meg régebben komoly kompatibilitási problémái voltak, az ember nem mert benne elvégezni semmi komolyat, mert félt, hogy a másik windowsos gép nem fogja rendesen olvasni. Persze manapság lehet, hogy máshogy van, mégse láttam komplett cégeket libre-vel nyomulni, pedig milliókat spórolhatnának. (igen, van windows-os változata is)

-"mehetsz venni vírúsírtót" Nos, semmivel se telik több időbe linuxra írni vírust, mint windowsra. Csak igaz a linuxra nem "éri" meg, mert mire elterjedne rég észreveszik, ettől függetlenül ugyanolyan sebezhető. Plusz, tömkeleg ingyenes vírusírtó van windowsra, tökéletesen használhatóak.

-"driver" itt az apple részéről inkább az alkalmazásokra gondoltam, mintsem driverre, de természetesen a windows verhetetlen ebben. Az, hogy "így jártam" meg nem létezik, ha veszek egy hardvert, elvárom, hogy működjön a rendszeremen, használja ki teljesen..

-"Stabilabb és gyorsabb" ez is hibás, egy jól kalibrált windows, ugyanolyan, ha nem gyorsabb, mint egy linux (persze egy gui nélkülit lehet nem ver), stabilitása pedig szintén. Ez inkább felhasználó függő, mindkettőt ki lehet nyírni és ellehet gányolni.

Ezeket pedig úgy írtam, hogy évekig használtam linuxot, sok disztrót kipróbáltam, (kedvenc: fedora, debian), de sajnos már jobban szeretem az elindítom és működik dolgokat, minthogy órákat kelljen gugliznom meg parancssorozgatnom, egy alap probléma miatt is.

2015. jún. 11. 17:12
 26/39 anonim ***** válasza:
Teljesen egyetértek veled.De a Linux-ra annyival nehezebb vírust kapni hogy mindenhez rootjog kell.Ami a Windowsban minden műveletet rootjoggal csinál.Ezért könnyű dolguk van a vírusoknak.A Windows több karbantartás árán lehet olyan mint a Linux.Hosszútávon a Linux jobb.A mai disztrókba nem is kell nagyon terminált használni,sőt még gyorsabban el lehet végezni a műveleteket benne.Az tény hogy van probléma vele: nekem is van problémám jelenleg egy notebook-on egy Lubuntuval(driver probléma),nem minden gépnek jó a Linux,de azon hibátlanul működik a Windows 7.De ezen a PC a Linux Mint megy hibátlanul és jobb,stabilabb mint a mellette lévő Windows 7.Eddig nem volt vele problémám remélem ezután sem lesz.Én pedig ezt úgy írom hogy 8 éve használok Windows-t.
2015. jún. 11. 19:09
 27/39 Tom Benko ***** válasza:

Egyébként a a disztrók nagy száma is eléggé ellene dolgozik a vírusoknak, ennyire heterogén rendszert nehéz fertőzni. Ettől függetlenül vannak Linux vírusok, sőt, rootkitek is, csak éppen meglehetősen ritkák.

Másrészt pedig a driverek hiányáért a hw-gyártókat lehet leginkább okolni. Hogy van az, hogy az Intel tolja a Linux drivereket, az NVidia meg az ATI meg elég gyatrát gyárt? Nem hinném, hogy azok garázscégek lennének amatőr programozókkal...

2015. jún. 12. 08:35
 28/39 Tengor ***** válasza:
100%

Sajnos a nagyokat is meg lehet érteni. Amíg néhányan használják csak addig miért ölnének fejlesztési időt a driver írásba? Viszont amíg driver, addig egyesek emiatt nem használják.

Ha a játékokat, szoftvereket nézve ugyan ez a helyzet :(

2015. jún. 12. 09:29
 29/39 anonim ***** válasza:
Ja és még annyit füznék hozzá.Hogy itt semmi keresnivaloja sincs egy Windows fannak sem.Más helyeken ahol Windows-ról szol ott lehet szídni a Linux-ot de itt Linux-ról van itt a Windows-t lehet szídni.#25-nek szólt.
2015. jún. 12. 16:39
 30/39 anonim ***** válasza:
0%

ne te mondd már meg, hogy hova írjak, meg hova nem.. :D

a kérdés alapból nem a linuxot akarta dicsőíteni, csak már régen szét lett offolva.

nem vagyok se linux, se windows, se mac fan, szimplán rávilágítottam arra, hogy az érveid gyenge lábon állnak, ugyanez szól a root jogos dologról is, csak már nem volt kedvem odaírni, hogy erre a windowsra meg ott az UAC, ugyanezt csinálja.

Persze lelehet pontozni, ahogy eddig is, de ha objektíven nézzük, 3x annyi érvet hoztam fel a windows mellett, mint te a linux mellett. ennyit erről.

2015. jún. 12. 17:15
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!