32 vagy 64 bites windowst tegyem fel a laptomomra? Dual Core 2 x 1.7Ghz,3GB ram,286Mb videokártya (nvidia),160GB HDD. Nem egy csúcs teljesítményű gép, tisztában vagyok vele. Max. Filmnézés és net, amire használom. Most Vista van fent,64bites.
Azért nem jó ötlet a 32 bites, mert semmi előnyt nem biztosít a 64-essel szemben, viszont korlátai vannak. Ha később bővítesz, nem fogja tudni kezelni, ha később 64 bites programot szeretnél futtatni, nem fogsz tudni stb.
A 32 bitesnek egyetlen "virtuális" előnye van, hogy tud régi, windows 3.1-re írt programokat futtatni. Ez viszont manapság olyan dolog, hogy valószínűleg nem lesz rá szükséged soha.
A 32 bites oprendszer és a rajta futó programok valamivel kevesebb erőforrást igényelnek (nem feltétlenül tudja mindenki összehasonlítani, ha nem kifejezetten erre figyel). Ezzel szemben jelen esetben a 64 bites, csak azt tudja felmutatni, hogy "ha majd...".
Ha később 64 bites programokra váltana, akkor vennie kell RAM-ot + újra kell raknia 64 bitessel.
"A 32 bites oprendszer és a rajta futó programok valamivel kevesebb erőforrást igényelnek"
Ami abszolút nem érvényesül egyrészt a superfetch önszabályozó mivolta miatt, másrészt mert kompatibilitási okok miatt a 32 bites adattípusok döntő többsége x64 alatt is 32 bites. Gyakorlatilag a pointerek azok, amik dupla helyet foglalnak, de ezek mérete a mögöttük tárolt adathoz képest elenyésző.
Lehet, hogy x64 alatt a 1200 helyett 1300 mega ramot fog enni adott szituációban, de ezzel mégis hogy érdemes számolni? Ennél nagyobb az ingás abban az esetben, ha a GYK-t ma vagy egy hét múlva nyitod meg, és kicsit más a tartalom...
A pointerek és a különböző libek, mert a 32 és a 64 bites szoftverek különböző libeket használnak.
Mint írtam is nem nagy eltérés, de még sem nyer vele semmit.
Ezt a gépet max. 4GB ramig lehet bővíteni.
Processort max. 2x3Ghz-ig.
Legalább is ezt sikerült megtudnom róla.
Eredetileg Windows Vistával jött ki, ami nekem van.
Még egy gyári matricán ez szerepel: AMD 64 Athlon X2-
Ez egy HP G6000, a gép alján pontosabban G6050EG tipus van feltüntetve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!