Az összes személyes fájlt blokkolta a számítógépem és indításkor ezt a táblázatot amit linkeltem dobta ki ez mit jelent?
Ilyet még soha nem csinált és nem tudom ez miért van ezt a programot nem is ismerem, ez ellen mit lehet csinálni mert az összes képet a gépemen nem tudom megnyitni létszíves segítsetek... :S
Töltsél fel nekem egy olyan képet ami nem magán jellegű de sérült
és a linket küld el vagy magánba vagy ide
Azt te nem tudhatod, hogy van-e róla shadow copy. Ez nem olyan biztonsági másolat, amit te készítesz magadnak cd-re. Ezt a windows automatikusan megcsinálja minden fájlról, már ha nincs kikapcsolva ez a funkció.
Elmondom mégegyszer, de többször nem fogom. Egyrészt tundike nem ért az egészből semmit, ez a kérdéséből kiderült. "Milyen formátumba vannak most?" Én viszont már találkoztam ilyen vírussal. Át vannak kódolva a fájlok, tök mindegy milyen kiterjesztés van utána írva. Ami jpg volt az már nem jpg. És olyan erős kódolással, amit lehetetlen belátható időn belül visszafejteni.
Ahelyett, hogy itt nyavajogsz, meg mindenkire hallgatsz, ahelyett, hogy arra hallgatnál, aki ért hozzá, töltsd le a shadowexplorert és az megcsinálja, amit meg lehet. Ingyenes, keress rá és töltsd le, indítsd el.
"Milyen formátumba vannak most? pont azért kérdeztem
mert van mikor a virus megváltoztatja a formátumot magyarul a kiterjesztést jpg böl csinál wffrtt t mondjuk de nem elég át írni jpg re hanem vissza kell fejteni
De nem erőlködöm
Értem, akkor sajnos vehetjük úgy, hogy amiket átkódolt, azok örökre elvesztek, ha nem írtad ki őket valahová.
Egyébként sokan fizettek a fájlok kikódolásáért, mert a vírusnak végső soron ez a célja, hogy a készítőinek, terjesztőinek pénzt szerezzen. Én azt olvastam, hogy aki elutalta a pénzt, oda, ahová kérték, az mind megkapta a kikódoláshoz szükséges kulcsot és visszaállították a fájljaikat. Bár sok helyen írják, hogy nem fizessünk, mert ezzel bűnözőket támogatunk és nem is biztos, hogy a pénzért cserébe visszaállítják a fájlokat, hanem eltűnnek a pénzzel, én nem olvastam olyat, hogy valakit becsaptak volna, pedig elég jól végigböngésztem a netet. Viszont nagyon sok pénzt kérnek érte, magánszemélynek nem éri meg, csak ha tényleg sok felesleges pénzed van. Viszont sok cégnek megéri fizetni a fontos adataikért.
Egyébként itt olvasgathatsz róla, nekem a CryptoWall 3 volt, itt a CTB-Locker-ről is írnak, de mind ugyanannak a változatai, nagyjából ugyanúgy működnek:
Csomagold be rar vagy zip formátumba és rakjad fel ide
toldacucot.hu
itt nem kell email cimet irni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!