Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Haldokló számítógép? SEGÍTSÉG!

Haldokló számítógép? SEGÍTSÉG!

Figyelt kérdés

Épp vizsgaidőszak kellős közepén, úgy látszik haldoklik a gépem. Most nagy nehezen betöltött, így ki tudtam írni ezt a kérdést is.

Leírom sorrendben a tapasztalatokat:

1 hete történt az első észrevétel: jobb felső sarok irányába zúgott a laptop bootolás után, még gép használat közben is (ez körülbelül fél óra után abbamaradt)- én azt hittem azért, mert egész éjszaka be volt kapcsolva, és most hűti magát.

A második a héten, kedden történt: 10 perc volt kb mire bebootolt...5 percig mutatta a windows jelet, hogy töltődik, majd mire azt hittem bebootolt, kiírta, hogy meghajtó ellenőrzés (kár, hogy nem csináltam róla képet), 5 perc bootolás megint, majd végre mikor bejelentkezett a fiókomba, jobb oldalt folyamat feldobálta, hogy h, g meghajtó új eszközt észlelt (virtuális meghajtók voltak, killing floor volt az egyiken, a másik neve meg outlook??? volt.(fogalmam sincs hogyan került oda)

Töröltem a daemon toolst is, meg a killing floort is, azt hittem megoldódott, tegnap estig..

Tegnap este megint 6 perc bootolás, glary utilitiessel ellenőriztem, 1x talált hibát a renszerleírónál, és valahányszor újraindítottam a fájl tisztítások után midnig kidobta, hogy a lemezkarbantartó, nyomok takarító, ideiglenes fájl takarító hibákat talált.

Ma reggel pedig elfogyott a cérnám, most elindításkor 1 mpre bevillant a kékhalál (?) képernyő is, aztán ismét fekete kép, majd hogy hibásan lett leállítva a gép (nem igaz) és ezt megcsinálta vagy 4x, amíg el nem untam...itt tényleg hosszan kinyomtam a gépet a kikapcsolás gombbal, csinált indítás után egy ütemezett lemezkarbantartást, és cakkpakk 6 perc után sikerült bejelentkeznie.

Azt hiszem elkezdem lementeni a szakdolgozatom, és egyéb doksikat...

Szerintetek mi lehet a baja?

Másfél éves Asus gép, eddig soha semmi baja nem volt, gyors gép volt.

Segítsetek kérlek, nem nagyon érdek hozzá, és kétségbe vagyok esve, hogy marad-e egyáltalán laptopom...

24N

2015. máj. 29. 10:44
1 2
 1/14 Tengor ***** válasza:
HDSentinel mit mutat a meghajtóra? 100%?
2015. máj. 29. 10:57
 2/14 A kérdező kommentje:
Most töltöm le, mindjárt megnézem. :-)
2015. máj. 29. 11:02
 3/14 A kérdező kommentje:

Meghibásodás várható - Attribútum: 5 Reallocated Sectors Count, Tartalék területre áthelyezett szektorok száma. Lemezfelület vagy fejek hibájára utalhat.

A merevlemez 2684 alkalommal vizsgált meg gyanús adatszektorokat.

A lemez felületén található 8824 gyenge szektor, mely(ek) későbbi használat során áthelyezésre kerülhet(nek).

Azonnali merevlemez csere szükséges.

Javasolt az adatok azonnali mentése az adatvesztés elkerülése érdekében.

te jó ég, becsült hátralévő élettartamnak 0 napot ír :O

2015. máj. 29. 11:04
 4/14 Tengor ***** válasza:

Jó hír, hogy a laptopod valószínűleg megmarad. A rossz hír, hogy a HDD-t cserélni kell.

Amit javasolnám, hogy első körben szerezz egy új v. hibátlan meghajtót a gépbe. Rakd rá az oprendszert meg mindent, ami kell, majd a jelenlegi hibás meghajtóról próbáld meg kimenteni az adataidat egy USB-s rackkel v. egy asztali PC-vel. (persze ha nem értesz hozzá, akkor ezeket mással csináltasd meg!)

2015. máj. 29. 11:09
 5/14 A kérdező kommentje:

Megkérem Aput, hogy csinálja meg.

Egyébként, ha még garanciális a gépem, vajon az vonatkozik a hdd cserére is? Mert ilyenkor a meghibásodás oka lehet akár fizikai behatás is, ha jól tudom.. Kicserélik vajon garanciálisan?

2015. máj. 29. 11:13
 6/14 A kérdező kommentje:
Ja, meg az nem tudom mennyire gáz, de nem eredeti rajta a windows:D szóval gondolom rá kell raknom egy normálisat, mielőtt szervizbe vinném.. vagy nem foglalkoznak vele?
2015. máj. 29. 11:15
 7/14 Tengor ***** válasza:

Változó. Ha látszik a gépen, hogy vigyáztak rá, nincs összetörve, akkor egyértelműbb, hogy selejtes volt a HDD, mint akkor amikor egy ütött kopott, megviselt gépről van szó.

Arra azért figyelj, hogy ha garanciáztatjátok, akkor a régi HDD-t és az azon lévő adatok nem adják vissza.

Ez ki úgy lehet kivédeni, hogy egy live oprendszerrel (Linux telepítő v. Hiren's boot) bebootoltok, és egy USB-s HDD-re (a pen drive nem elég megbízható) mentitek a fontos adatokat és úgy külditek garanciáztatni.

2015. máj. 29. 11:17
 8/14 anonim ***** válasza:
A garancia a hardverre vonatkozik, nem az operációs rendszerre. De ha lementettél mindent, rakjál fel egy Linux Mintet, ebbe nem lehet belekötni. (Meg amúgy is érdekes, hogy mi fog történni.)
2015. máj. 29. 11:21
 9/14 A kérdező kommentje:

Köszi nagyon a sok segítséget!

Azzal, hogy nem jogtiszta szoftver van rajta, nem lesz problémájuk szerinted? Mondjuk ha kell, rakok rá normálisat.

2015. máj. 29. 11:21
 10/14 A kérdező kommentje:
Köszi a választ neked is! Akkor úgy csináljuk :-) Köszönöm mindenkinek!
2015. máj. 29. 11:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!