Egy pdf-ből hogyan tudnék kivenni egy vektorgrafikus fájlt?
Huhh, akkor vegyük sorra:
Cooppernek:
Először is, kösz, hogy foglalkoztál vele, de Úristen, ezek mitől lettek ekkorák? :/ Nem nyitja meg őket semmi. Te meg tudtad nézni őket? Hogy néztek ki? Úgy látom a nagyobbik verzióból csináltad őket, nem a lowresből, ez biztos dobott rajta. Gondolom valahogy megpróbálta vektorossá alakítani a raszter képeket, vagy nem tudom. De a lowres verziók csak pár megásak, van bennük 6 picike raszter kép (jpegek és egy tiff) meg egy nagyobb, 1 megás jpeg (a térkép), úgyhogy a vektoros kép sem lehet nagyobb 1 megánál. Szerintem így az összes layert, képet együtt egy raszter-vektor átalakítással gyúrta át vektorossá, de mondom, nem tudtam még belenézni sem. Majd megpróbálom egy hexaeditorral, ami nem tölti be egyből az egészet, csak a fájl tartalmát mutatja, hogy mi van benne. Mert a TC nézőkéje is a médiatartalmát akarja megmutatni, de lehet majd azt kikapcsolom, hogy csak a sima fájltartalmat mutassa.
Találtam egyébként írásokat a témában, hogy hogyan lehet ilyesmit megcsinálni Illustratorral vagy Acrobat Proval, majd tanulmányozom őket.
Ja, meg Inkscape-el és ez már Tabakinak is szól, hogy azzal is megpróbáltam, igaz nem egészen a legújabb verzióval, de sajnos már megint nem jutottam eredményre. Már a raster térképet sem tudta megjeleníteni, egy olyan képet tett a helyére, hogy a "Link nem található" vagy mi, vektornak nyoma sincs. Szegény Inkscape, itt van a gépemen már egy ideje, de még semmi hasznosra nem tudtam használni. :) De ez más téma, nem akarom fikázni, biztos jó kis program, festegetni lehet vele, de precíz rajzolásra, amire én akartam anno, sajnos nem alkalmas. És sajnos úgy néz ki erre sem. Azért neked is köszi. Főleg RapidQ témában. :)
A névtelen válaszolónak is köszönöm, aki a Trackerék XChange programjait ajánlotta, de ezek sem erre valók. A Viewer ki tud "fényképezni" oldalakat a pdf-ből és elmenteni raszter képként, de ezt sok más program is tudja és nekem nem erre van most itt szükségem. Az Editornak semmi olyan funkciója nincs, ami most hasznos lenne, lehet vele firkálgatni meg oldalakat kivenni, betenni, ilyesmiket, ennyi. A PDF-Tools programmal is hasonlókat lehet, ez is képbe ment oldalakat meg konvertál, szóval ugyanaz, de ez legalább csak a képeket is ki tudja menteni, igaz csak konvertálás árán.
Ami ebben a témában egyedülálló programnak számít, az az Office Image Exporter, ami pdf-ből, office és egyéb fájlokból egy gombnyomásra kimenti az összes képet és eredeti formájában, konvertálás nélkül, ha úgy van beállítva. Sajnos csak a raszteres képeket. Ajánlom mindenkinek figyelmébe, akit érdekel a téma. Persze néha pont arra van szükség, hogy komplett oldalakat mentsünk ki képben, erre jó az XChange, én erre is használom, de ez gyakori fícsör, sok program tudja. Viszont sajnos elég lomha a megjelenítése, nem olyan gyors, mint a Foxit vagy a Sumatra. De a megjelenítése szebb, szebbek a betűi és a képek is, ha megfelelően van beállítva. De a lassúsága miatt nem igazán használom csak képmentésre.
Úgyhogy mindenkinek köszi, úgy látom még sokat kell dolgoznom az ügyön. :)
Szia.
Szerintem a Rasteres kép miatt lettek ilyen nagyok, és igen a magas felbontásuakból készitettem el az átalakitásokat.
De megcsináltam az alacsony felbontásu pdf-eket is, ezekben már nincs benne a rasteres kép.
ETOPO2v2g_MillerLo.zip : [link]
ETOPO2v2miller_loRes.zip : [link]
Ugyanazok vonatkoznak rájuk mint a magas felbontásúakras, tehát Acrobat Pro-ban Mentés másként és PS, illetve Coreldraw X3-ban Import aztán Export WMF-be.
És a WMF-et kipróbáltam, Microsoft Word 2010 simán beszúrta (A High-est is és a Low-ost is). De tény hogy utánna alig akart dolgozni (sokat gondolkozott), de gondolom ez csak erőforrások kérdése (processzor, memória).
Itt ugyebár az lehet a gond, hogy nem tudjuk milyen programmal akarod megetetni a konvertált fájlokat, mivel abban a progiban igy nem tudom kipróbálni (Most hiába irom le, hogy a Coreldraw mindegyik fájlt megette, ha Te nem Corelt használsz)
Sok sikert.
üdv.
„festegetni lehet vele, de precíz rajzolásra, amire én akartam anno, sajnos nem alkalmas. És sajnos úgy néz ki erre sem.”
Hm. Sajnos inkább úgy néz ki, már két szempontból is sikerült hamis ítéletet alkotnod az Inkscape-ről. Nekem meg legutoljára jutna eszembe „festegetni” vele az ezredmilliméter pontosságú szerkesztgetés helyett...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!