Egy pdf-ből hogyan tudnék kivenni egy vektorgrafikus fájlt?
Szia.
Kiszeded azt az egy lapot amin rajta van ez az objektum (továbra is pdf-ről beszélünk - 1 lap).
A nagyobb programok simán megeszik a pdf-et, és aztán kezelik is (természetesen ha a pdf-ben nem pixeles képként van a dolog, hanem vektorosan).
A Coreldraw biztosan megbirkózik vele, de gondolom, az Adobe Illustrator-nak is meg kell oldania a feladatot, hiszen a pdf-is az ö krealmányuk.
Tehát ami megeszi a pdf-et az elvileg fel is tudja bontani, illetve kezelni is tudja a beimportált pdf-et (szétszetheted, újra csoportosithatod, átszinezheted, stb,stb).
Sok sikert.
üdv.
Egy oldal az egész egyébként, egy világtérkép. Van egy alap raszter kép és fölötte a kontúrok vektorosan kihúzva.
Valami kisebb programmal nem lehet kiszedni? Foxit PDF Editorral próbáltam, de úgy láttam az nem tud ilyesmit. Pl. az Office Image Exporter meg csak a raszteres képeket veszi ki.
Akkor próbálkozok még majd valami másik programmal, van egy régebbi PhotoShop, lehet az is kiszedi.
Szia.
Szóba jöhet még az acrobat adobe pro program (fizetős), és annak mentés másként opciója (postcript vagy beágyazott postscript esetleg poverpoint ppt) aztán olyan progi ami elboldugul a postscriptel.
De ha postscript akkor, telpits egy postscript nyomtatót és nyomtasd ki rá a pdf-et és máris kapsz postscriptet.
Esetleg rakd fel valahová a pdf-et, elszórakozok vele egy kicsit.
Sok sikert.
üdv.
Szia.
Holnap megcsinálom. Mibe mentsem (formátum) ? Illetve kell-e külön a raszteres kép ?
Üdv.
Köszi, a raszteresek megvannak, meg azokat külön is le lehet tölteni, többféle változatban is, azok nem kellenek. De a vektoros képek nincsenek fent külön, csak ezekben láttam.
Majd még én is próbálkozom velük.
Tényleg, ezt a tracker-software-t én is meg akartam nézni, mert a pdf-nézőjüket szeretem, gondoltam, hogy van nekik valami szerkesztő is.
Az editorhoz írják is, hogy:
Extract Content from PDF to Text/Image/PDF formats
Formátumra szerintem jó lenne, amiben eredetileg van, gondolom ps vagy eps vagy wmf, valami emberi formátum.
Szia.
Itt vannak, mindkét zip fájlban két-két fájl van összetömöritve, egy PS és egy WMF file (és tartalmazzák a resteres képet is).
Mindkét fájl a következő módszerrel lett elkészitve :
Ps : PDF megnyitva az Adobe Acrobat PRO-ban - Mentés másképpen és PS-ben lementve.
WMF : Coreldraw X3-ban a PDF beimportálva, majd kiexportálva WMF fileként.
ETOPO2v2g_Miller.zip : [link]
ETOPO2v2miller.zip : [link]
Sok sikert.
üdv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!