Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Fedora lenne a legkevésbé...

Fedora lenne a legkevésbé stabil Linux?

Figyelt kérdés

Megjelent a 22-es verzió , mint ahogy eddig is rolling release , legújabb kernel , legújabb felületek stb

Viszont elképesztő , hogy milyen bugos és instabil , nem maradt meg sokáig a gépemen.

Szoftverközpont összecsuklott , KDE-nél apper szintén , ráírt rpm csomagok nem települnek...

Sokáig abban a hitben voltam , hogy az Ubuntu a legkevésbé stabil , amíg meg nem találtam a Fedorat...

Az érdekelne , hogy ez a disztró másoknál is ilyen vagy csak nálam ?

2015. máj. 26. 17:50
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:

Linux MInt... ott már nekem volt gáz hogy mennyire kínosan hajaz a windowsra , főleg a cinnamon , szerintem annál gagyibb felület Linuxra nem létezik (jó a unity vetekedik vele)

Fedora , nincs olyan se mint az Ubuntu. Amikor használtam voltak vele gondjaim , de messze elmaradnak a fedoratól.

Rolling release disztrók közül az Arch élen jár tudom , de AUR-t egyszerűen nem tudom használni , az angoltudásom meg sajnos gyenge , hogy olyan könnyedén megértsem mit is kell csinálni

2015. máj. 26. 20:32
 12/21 A kérdező kommentje:
Amúgy én Cent OS-t használok.
2015. máj. 26. 20:33
 13/21 Tom Benko ***** válasza:
50%
Arch: Yaourt telepítése megoldja az AUR-os gondjaidat.
2015. máj. 27. 07:39
 14/21 anonim válasza:
Nálam pl atom stabil a Fedora 22 KDE 5 spin. Tudni kell beállítani, tudni kell használni. Érdekes módon nekem minden működik rajta. x86_64-es architektúrát használok. Ja és érdekes módon egy hónapja váltottam át és ez idő alatt megtanultam jól beállítani.. Tudjátok a google a barátotok.
2015. máj. 27. 16:47
 15/21 A kérdező kommentje:

Egy hónapja váltottál át miről ?

Miket állítottál be ami miatt atomstabil lett ?

2015. máj. 27. 17:03
 16/21 anonim ***** válasza:

"Tudjátok a google a barátotok."

Az igen, de a Fedora nem. És nem azért, mert nem néztem utána semminek a telepítés után. Első dolgom volt. Azon még a google sem segíthet, ha frissítés után elpatkol a rendszer. 2 hét volt a max nálam. Arról sem én tehetek, hogy játékot elindítva sötét képernyő fogad, holott a többi disztrónál ugyanazzel a jelenséggel nem találkoztam. Annál sem, amelyben ugyanaz a kernel, video driver volt, mint a Fedorában. A telepítőről pedig már ne is beszéljünk (anaconda). Ennél még a konzolos megoldás is normálisabb.

2015. máj. 29. 08:21
 17/21 anonim ***** válasza:

r"Hardvert venni tudni kell."

Semmi baj a hardverrel. Arch és forkjai, Sabayon, OpenSuse, Mageia kiváló. De még a Mint-tel, Debian-nal sem az volt a bajom, hogy nem működött a gépen. Még az Unity is megy rajta, csak az Ubuntu olyan, amilyen. Gondolom ezek után is a gépem sz@r és nem a Fedora instabil.

2015. máj. 29. 08:24
 18/21 A kérdező kommentje:

+ Problémák: van több rpm csomag ami megvan írva rá , pl a viber saját állítása szerint tesztelte is a szoftvert fedora alatt , de mégse indul el. Se 21-esen se 22-esen.

Mondtam a Cent OS-t stabilitásra kb Debian szintű és Redhat-el kompatibilis.

Szerintem egyébként ez a spinek meg ilyesmi eleve hülyeség , miért nem lehet egybe egy disztró ? Jó tudom uborka sincs egyben , de ott legalább normálisan működik a rendszer a többi felülettel is , mert külön fejlesztők foglalkoznak velük.

A Sabayon nálam csinált furcsa dolgokat - egyébként ennek is anaconda telepítője van - de végül is elhozta a Gentoo szintet halandó felhasználóknak.

Igazából már majdnem mindegy hogy melyik nagyobb disztró - #ubuntu , debian, cent os , suse - mind különb mint a fedora...

2015. máj. 29. 12:46
 19/21 A kérdező kommentje:
Arch/Mnajaronál a yaurt az megkönnyíti az aur használatát ?
2015. máj. 29. 12:52
 20/21 Tom Benko ***** válasza:
Igen. Tkp. repóként kezeli az AUR-t, értelmezi a függőségeket , stb...
2015. máj. 30. 08:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!