Fedora lenne a legkevésbé stabil Linux?
Megjelent a 22-es verzió , mint ahogy eddig is rolling release , legújabb kernel , legújabb felületek stb
Viszont elképesztő , hogy milyen bugos és instabil , nem maradt meg sokáig a gépemen.
Szoftverközpont összecsuklott , KDE-nél apper szintén , ráírt rpm csomagok nem települnek...
Sokáig abban a hitben voltam , hogy az Ubuntu a legkevésbé stabil , amíg meg nem találtam a Fedorat...
Az érdekelne , hogy ez a disztró másoknál is ilyen vagy csak nálam ?
Linux MInt... ott már nekem volt gáz hogy mennyire kínosan hajaz a windowsra , főleg a cinnamon , szerintem annál gagyibb felület Linuxra nem létezik (jó a unity vetekedik vele)
Fedora , nincs olyan se mint az Ubuntu. Amikor használtam voltak vele gondjaim , de messze elmaradnak a fedoratól.
Rolling release disztrók közül az Arch élen jár tudom , de AUR-t egyszerűen nem tudom használni , az angoltudásom meg sajnos gyenge , hogy olyan könnyedén megértsem mit is kell csinálni
Egy hónapja váltottál át miről ?
Miket állítottál be ami miatt atomstabil lett ?
"Tudjátok a google a barátotok."
Az igen, de a Fedora nem. És nem azért, mert nem néztem utána semminek a telepítés után. Első dolgom volt. Azon még a google sem segíthet, ha frissítés után elpatkol a rendszer. 2 hét volt a max nálam. Arról sem én tehetek, hogy játékot elindítva sötét képernyő fogad, holott a többi disztrónál ugyanazzel a jelenséggel nem találkoztam. Annál sem, amelyben ugyanaz a kernel, video driver volt, mint a Fedorában. A telepítőről pedig már ne is beszéljünk (anaconda). Ennél még a konzolos megoldás is normálisabb.
r"Hardvert venni tudni kell."
Semmi baj a hardverrel. Arch és forkjai, Sabayon, OpenSuse, Mageia kiváló. De még a Mint-tel, Debian-nal sem az volt a bajom, hogy nem működött a gépen. Még az Unity is megy rajta, csak az Ubuntu olyan, amilyen. Gondolom ezek után is a gépem sz@r és nem a Fedora instabil.
+ Problémák: van több rpm csomag ami megvan írva rá , pl a viber saját állítása szerint tesztelte is a szoftvert fedora alatt , de mégse indul el. Se 21-esen se 22-esen.
Mondtam a Cent OS-t stabilitásra kb Debian szintű és Redhat-el kompatibilis.
Szerintem egyébként ez a spinek meg ilyesmi eleve hülyeség , miért nem lehet egybe egy disztró ? Jó tudom uborka sincs egyben , de ott legalább normálisan működik a rendszer a többi felülettel is , mert külön fejlesztők foglalkoznak velük.
A Sabayon nálam csinált furcsa dolgokat - egyébként ennek is anaconda telepítője van - de végül is elhozta a Gentoo szintet halandó felhasználóknak.
Igazából már majdnem mindegy hogy melyik nagyobb disztró - #ubuntu , debian, cent os , suse - mind különb mint a fedora...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!