Fedora lenne a legkevésbé stabil Linux?
Megjelent a 22-es verzió , mint ahogy eddig is rolling release , legújabb kernel , legújabb felületek stb
Viszont elképesztő , hogy milyen bugos és instabil , nem maradt meg sokáig a gépemen.
Szoftverközpont összecsuklott , KDE-nél apper szintén , ráírt rpm csomagok nem települnek...
Sokáig abban a hitben voltam , hogy az Ubuntu a legkevésbé stabil , amíg meg nem találtam a Fedorat...
Az érdekelne , hogy ez a disztró másoknál is ilyen vagy csak nálam ?
1) A KDE csak egy spin, nem is a "hivatalos" Fedora ISO-ból telepítettél.
2) Most jött ki a 22, "természetes", hogy tele van még bugokkal.
3) A Fedora nem rolling release.
4) AZ Ubuntu NAGYON stabil.
Vagy maga a Debian.
Viszont lehetőleg maradjunk a Fedora-nál , mert róla szól a kérdés. Ha valakinél ez a disztró jól szuperált elégedett vele akkor azt is írja le , mert akkor lehet csak nálam volt valami bug. Egyébként az előző verzió se volt stabil nálam.
Rengetegen használják egyébként a Fedorat (főleg azok, akik a Gnome3 vonalat részesítik előnyben), úgyhogy annyira rossz nem lehet. Én annyira nem szeretem az RPM alapú disztrókat (bár az openSUSE-vel kezdek megbarátkozni), se a Gnome3-at, szóval a Fedora... khm... nem a szívem csücske.
De ha _tényleg_ rolling release-re vágysz, javaslom az Arch-ot.
#3 voltam.
A Fedora a Redhat "játszótere". Ha valamit napi szinten szeretnél meglepetések nélkül használni, ne válassz olyan disztribet, ami ilyen gyakran frissül.
Jómagam OSX-et használok munkára, de ha Linux-ot kellene desktop-on használnom, biztos, hogy valami LTS disztribúciót választanék, mint pl. egy CentOS6 (7 még elég gyerek), vagy fizetős cuccot (SLES Workstation, RHEL Workstation).
a fedora közösségi fejlesztésű nem ?
Ott van még a Cent OS , az stabil mert régi cuccok vannak rajta
"AZ Ubuntu NAGYON stabil."
Annak még jóindulattal sem nevezném. Mondom ezt az alapján, hogy 6 évig használtam. Még az LTS-nél is előfordult, hogy rögtön rendszerösszeomlással fogadott telepítés után. Undorító búghalmaz. Bár a Fedora sem panaszkodhat. Sőt, lehet valóban túl is tesz rajta. Háromszor adtam neki esélyt, abból 2-szer frissítés nyírta ki, egyszer pedig az, hogy elindítottam az openarenát. Nemcsak a KDE spin.
A Linux Mint az még elmegy. De annak sincs helye az én gépemen. Semminek, aminek köze van az Ubuntu és családjának. Elementary OS-t valamelyik nap próbltam, de katasztrófa. Nem elég, hogy buta, de instabil is. Debian az tényleg stabil, de csak azért, mert elavult csomagokat foltozgatnak a következő kiadásig. Pedig némelyiknek nem ok nélkül jelenik meg új verziója. Ahogy tapasztaltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!