Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Normális, hogy a Ubuntu 14....

Normális, hogy a Ubuntu 14. 04-ben 3.13-mas kernel van? Az támogatott egyáltalán? És a Debian Stable 3.16-os kernele?

Figyelt kérdés

Elvileg a nemrég debütált Debian Jessie 3.16-os kernellel érkezett amit a Linux már nem támogat (?) , de a Debian igen.

Mi a helyzet a 3.13-mas kernelel ?

2015. máj. 23. 22:22
 1/5 anonim ***** válasza:

A Linux semmit sem támogat, ugyanis az nem szervezet vagy cég.

Normális, hogy 3.13-as kernel van benne, ugyanis a 14.04 LTS, azaz hosszú távon támogatott kiadás, csak betonstabil cuccok vannak benne.

2015. máj. 23. 22:26
 2/5 A kérdező kommentje:

Ja , akkor jó.

Amire még felfigyeltem hogy libreofficeból is régi van 4.2-es , Debian stableben 4.3-mas.

2015. máj. 23. 22:36
 3/5 anonim ***** válasza:
:) Ha ennyire oda vagy a verziószámokért, akkor ne LTS-t használj, hanem frissíts 15.04-re, abban újabb szoftverek lesznek. A stabilitást meg kell fizetni.
2015. máj. 23. 22:38
 4/5 A kérdező kommentje:
Hát igen , friss szoftverek jobbak lennének , kicsit tartok a rollig disztróktól, de most a debianban a jessie helyére testinget írtam , apt-get update , majd jelezte hogy 520 frissítésem van , most települnek. Elvileg így már rolling release lesz és minden programból a legfrisebbet kapom. Viszont az ubuntunál sose próbáltam lts verziókon kívül semmit... én valahogy nem látom sok értelmét , hogy van egy 1 évig támogatott verzió is...
2015. máj. 23. 23:08
 5/5 anonim ***** válasza:

Én másfél évről tudok. De a köztes kiadásoknak úgy van értelme, hogy mindig az aktuálisra frissítesz. Mivel ez egy kb. fél órás művelet és minden beállításod és programod megmarad, nem tartom túl nagy kompromisszumnak. Fél évente-évente ennyit ki lehet bírni.

Ha igazán friss szoftverekre vágysz és nem ráz a hideg a rolling release-től, akkor tehetsz egy próbát az arch-csal is.

2015. máj. 24. 00:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!