Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Windows 8.1 friss installnál...

Windows 8.1 friss installnál nem fogadja el a termékkulcsot. Mi lehet a baj?

Figyelt kérdés

Vadiúj laptop, nincs rajta semmi. OEM Windows 8.1 pro menne rá, de amikor a termékkulcsot kellene beírni, akkor visszadobja azzal, hogy "Nem sikerült a termékkulcs ellenőrzése. Ellenőrizze a telepítési adathordozót."

A boltot felhívtam, amire először azt kérdezte, hogy van-e gépen net, amire mondtam, hogy nincs, hiszen még nincs OS a gépen, most települne csak rá, utána pedig azt mondta, hogy elírtam a kulcsot, ami nem valószínű, mert vagy 5-ször megpróbáltam

Mi más lehet a probléma?

2015. máj. 14. 15:31
 1/6 tibusz0211 ***** válasza:
Lemezt kaptál hozzá, mármint Windows lemezt, vagy csak matricát a kulccsal és magad szerezted a lemezt?
2015. máj. 14. 15:35
 2/6 A kérdező kommentje:
Van lemez. DVD-ről bootolva próbálom installálni. Az van a lemezre írva, hogy Windows 8.1 Pro Teljes Verzió.
2015. máj. 14. 15:37
 3/6 tibusz0211 ***** válasza:

Próbálj meg belépni a BIOS-ba indításkor (DEL, F1, F2)

és állítsd a HDD-t LEGACY értékre UEFI helyett. Remélem sikerül

2015. máj. 14. 15:45
 4/6 A kérdező kommentje:

A boot options-re gondolsz? Ott csak egy UEFI van beállítva, a DVD. Ennek nem csak a boot device megtalálásban van szerepe? Mert a telepítő elindul, tehát megtalálja a lemezt.

Azt még hozzátenném, hogy ez egy USB DVD meghajtó, mert a gépben nincs DVD (az ki lett cserélve egy HDD-re, és a DVD kikerült egy külső USB keretbe). De megtalálja szépen és a telepítő is elindul, csak a product keynél nem megy tovább.

2015. máj. 14. 15:59
 5/6 tibusz0211 ***** válasza:

Nos én úgy gondolom két dolog jöhet szóba:

- a gépen már van valami, vagy particionált a merevlemez (gondolom ez nem jön szóba, mert azt írtad teljesen új) A lényeg, hogy Clean install kell, tehát a merevlemezen nem lehet semmi, se partíció, se régi rendszer, semmi!

- a másik ami eszembe jutott, hogy az üzenet akkor jelenik meg, ha a telepítő médiát nem tudja megfelelően olvasni. Ez előfordulhat magától a drive-tól is, de simán benne van, hogy mondjuk USB3 foglaltba csatlakoztatod, és nem érzékeli a BIOS POST után.

Meg tudod próbálni, hogy a telepítőlemez segítségével készítesz egy BOOT-olható pendrive-ot?

A legkönnyebben a Rufus nevű programmal tudod megtenni, gugglizz rá.

Találtam még más megoldást is, de előbb ezt próbáld meg.

2015. máj. 15. 08:03
 6/6 A kérdező kommentje:
Közben kiderült, hogy a DVD meghajtó volt a hibás. Egy másik meghajtót használva ugyanazzal a lemezzel simán elfogadta a kulcsot.
2015. máj. 15. 20:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!