Milyen formátumra konvertáljam a videót? DVD lemezről letöltöttem fájlokat: IBQ elnevezésűek, szerintetek milyen formátumra kéne konvertálni, hogy jó legyen a minősége?
Szia
Az internet a következőt irja az IBQ-ra :
"A file with the IBQ file extension is an IsoBuster Optical Media Data Container file."
A kérdésnek pediglen igy szerintem semmi értelme, mivel a minőségnek nem sok köze van a konténerhez (MP4, AVI, MKV -mivel ezek konténerek tehát tárolók) inkább a kodeknek és a bitratának van köze a minőséghez.
De visszakérdezek, Mire szeretnéd használni ?
A válaszból adódik a megoldás :
Szerintem a legegyszerübb ha visszairod DVD-re (minőségromlás nélkül kapod meg a dolgokat) A fentiekből kiiindulva az ISOBUSTER-nek kezelnie kell a dolgot.(Tehát visszatudod vele irni DVD-re a filét)
Konvertáltatod MP4-re vagy AVI-ra vagy MKV-re, ha jó kodeket és bitratát választasz akkor it sem fogod észrevenni a minőségváltozást (XVid-DIVX, X624-H624, Bitraténak pediglen minimum 1500 Kbps/s ha több az csak jó - nagyobb lesz a végleges fájl) Konvertáláshoz Handbrake (MP4, MKV-t tud) nevezetű programra keress rá.
De ekkor még konvertálás előtt ki kell szedni az IBQ fájlból a benne lévő DVD-t (VIDEO_TS mappában lévő IFO, BUP és VOB fájlokat).
Esetleg próbáld meg bemuntolni, WinMount nevezetű nem ingyenes programmal vagy valamelyik másik ilyen mountoló programmal (Pl. alcolhol 120 %).
Sok sikert.
üdv.
Annyit tennék hozzá, hogy én is Handbrake programot ajánlanám(szerintem a legjobb), de a 0.9.3-as verzió tud avi-ba is menteni még, ha azt szeretnél.
Kérdés mit tartalmaz az az .ibq képfájlod? Ezért kérdeztem:honnan van?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!