LLetöltöttem youtube-ról pár videót és ki szeretném írni DVD-re. Milyen formátumba konvertáljam át hogy lejátsza? (Maxel -R a DVD)
Szia.
Az AVI-t csak akkor fogja lejátszani, ha a lejátszód tudja a DIVX-es lejátszást és a film is DIVX-es kodekkel van kódolva (ugyebár a DIVX-es kodeken kivül van még egy pár kodek amivel egy AVI filmet kódolni lehet)
Szerintem a legegyszerübb dvd-videová átkonvertáltatni (értelemszerűen a DVD-video szabvány lesz a konvertálás eredménye, mert ez minden lejátszó lejátsza (még a 10-15-éves lejátszók is)) :
"A DVD-n kiadott filmek MPEG-2 videotömörítéssel, valamint Dolby Digital AC–3 hangtömörítéssel kerülnek a lemezekre, ez utóbbi rendszerint sokcsatornás változatban. A DVD filmek adatsebessége általában 3 és 10 Mbps között van, és jellemzően a tartalomhoz alkalmazkodik."
forrás : [link]
A konvertáláshoz programok (álltalában fizetősek a programok):
- ConvertxtoDVD : [link]
- Neróvisionnal is megpróbálhatod : [link]
illetve az összes nagy progi tudja (szerintem) a DVD-videóba való mentést : Adobe, Sony , stb,stb.
Sok sikert.
üdv.
NewFree -nek :
Próbálok segiteni és nem megbántani másokat.
Most ha azt irom, hogy baromság amit irtál, mivel nem minden DVD lejátszó játsza le az AVI filmeket (és nem minden AVI-t játszanak le az AVI-t lejátszós DVD-k), az mennyivel jobb ?
Leirtam amit tudok (az is lehet, hogy nem jól tudom, a dolgokat). Lehet, hoggy segit a kérdezőnek, vagy valaki másnak, de az is lehet, hogy igazad van és nem segit nekik mert túl bonyolult, ezt nem tudom.
A másik dolog, nem mindenki számitástechnikai zseni ezen a fórumon, ezért próbálom úgy irni a dolgokat (még ha bonyolultnak is tünik) hogy érthető legyen.
Üdv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!