GParted merevlemez formázása?
törölni kell teljesen az összes partíciót,hogy egy nagy üres hely legyen az egész merevlemez.
utána beállítod a formázásnál,hogy logikai,hely kezdete,ext4,csatolási pont : /
és így jó kell legyen.
Ugye nem arról a hard disk-ről bootolsz, amelyiket le akarod törölni?
Fogj egy akármilyen linuxos live-CD-t. Bootold be, indítsd el a Gparted-ot, és töröld le mind3 partíciót. (ne formázd, hanem távolítsd el) az üres helyen hozz létre egy újat ext4 fájlrendszerrel. Nem tudom, hogy kell-e a Raspbiannak swap, ha igen, akkor 2 partíciót csinálj, ne egyet.
Miután megnyomod az apply gombot, ez az egész nem fog 1-2 percnél tovább tartani, de a diszken levő adatoknak örökre búcsút mondhatsz (bár remélem, ezzel nem mondtam újat)
köszi a válaszokat, végül megcsináltam pc-ről ahonnan végtelenül egyszerűnek tűnt, rpi-vel szemben. bootolni sd-kártyáról tudok csak, pedig ha lenne rá mód szívesen bootolnék hd-ről, de így annak nem kellet külön partíció.
A baj mostmár inkább az, hogy sentinel tegnap több mint 1000napot adott szegénynek, ma meg csak 128-at =(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!