A Sony Vegas mért ekkora szar?
Csináltam egy videót be akarom rakni sony vegasba erre nem játsza le az a fos ,
akkor tudtam meg ,hogy pont csak avi t nem játszik le.
Oké akkor átkonvertáltam azt a videót mwm formátumúra és úgy raktam be,így már lejátszotta,de amikor megcsináltam a vágást egyéb... fel akartam rakni YouTube ra és akkor írja hogy a VEP formátumot(sony vegasnak a formátuma) nem lehet YT ra feltölteni és akkor mondom oké ezt a Vep et is átkonvertálnám mwm re de ezt a VEP formátumot a coverter nem akarja conertálni...
na most,télleg ennyit kell szarozni a sony vegassal?
vagy csak szar a converter és nekem alapbol wmw be kellet volna vidot csinálnom?
Vagy csak hülye vagy hozzá. Attól hogy elmented a program saját formátumában a projectet, még nem lesz belőle videó. Ezek a formátumokat a fájlokat és minden velük végzett műveletet tartalmaznak, hogy megnyisd őket szerkesztésre.
Ha videó kell, videót kell renderelni a projectből, nem pedig simán elmenteni. Fájl menüben találod.
Kis trükközéssel a Sony Vegas lejátssza az AVI fájlokat is. (DivX, xVid kodekek telepítése, QuickTime-ot is telepíthetsz, de NEM kodekcsomagokat (mint K-Lite és társai), szerkesztős gépre az utóbbit soha...)
Másrészről, te szerintem a VEG formátumra gondolsz, ami a Sony Vegas projektfájl formátuma, nem is videó. Azért megpróbáltad lejátszóval megnézni a videódat, mielőtt fel akartad tölteni?
Videóhoz renderelned kell a projektet (File -> Render as), itt kiválasztasz egy formátumot (youtube-ra célszerű pl. MainConcept AVC/AAC - Internet HD 720p/1080p), presetet, esetleg testreszabhatod. Ez MP4 formátumba fog menteni. De utánanézhetsz, hogy a videód típusához milyen presetet ajánlanak, renderelhetsz WMV-be is, másik kodekkal. Ez a folyamat a gépedtől függően néhány perctől kezdve több órás lehet, nem 2 másodperc, mint elmenteni VEG-be.
Egyébként, ha az átkonvertált WMV fájlt be tudtad rakni a projektbe és használható volt, nem azzal volt a gond.
Ha kezdő vagy minek használod az SVP-t? Tuti nem használod ki, elég lenne bőven a Movie Maker is...
Egyébként rendereld le a projectet, akkor elkészül a videó. Rendereld 1080p-be (1920x1080) így YT-n elérhető lesz a Full HD. Persze ha a videó csak 720p akkor hiába rendereled 1080-ba, a minőség éppúgy 720p lesz, csakhát ugye a kiírás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!