Megéri Windowsról Linuxra váltani?
Internetezéshez még jobb is mint a windows, mert nincsenek vírusok, így nem kell vírusirtó sem. (Pontosabban lehet rátenni, de az is a windowsos vírusokat szűri.)
Jó lenne ha leírnád milyen programokat használsz, így nem fog meglepetés érni.
Kérdező, ez attól függ, miért akarsz váltani, és hogy mennyire vagy nyitott az új dolgokra. Én pár éve kíváncsiságból váltottam, és nem bántam meg. Csak ugye egy csomó új dolgot kellett megtanulnom. Nem szabad elfelejteni, hogy a Linux disztró az nem egy "másik Windows". :)
Amúgy egyetértek azzal, hogy játékosoknak nem érdemes. Van rengeteg játék Linuxra is, de így is töredéke a wines kínálatnak. (Bár nekem elég egy is, ha az jó.:D) Aki sűrűn használ Office-t, annak is jobb a Win. Nekem pl. van egy XP is a gépen, hogy ha kell, kéznél legyen.
Linuxra pedig ugyanúgy vannak kártevők, csak sokkal kevesebb. Nagyságrendekkel kisebb a fertőzés valószínűsége, mint Win esetén. Nálam egy rootkit kereső van a Linuxon, amit néha lefuttatok, de ennyi.Egy tűzfal konfigolással kb. meg is oldottuk a védelmet. (Tűzfal a kernel része.)
Szóval először azt gondold át, mit nem szeretsz a Windowsban. :)
"hiba mentesen és olvashatóan"
Natív progi szerintem nincs, csak Wine alatt az MS Office.
Az a bajom hogy a sok használat miatt állandóan fagy... van hogy 1 hónapig sem bírja és újra kell hogy tegyem. Az office-al meg az hogy nem tudja az open office megnyitni rendesen az ms office-os doksikat, televannak krixkraxokkal meg mindennel...
Nekem egyedül a chrome, az utorrent, a jdownloader a fontos hogy legyen de ezek vannak linuxon is, na meg egy médialejátszó a zenehallgatáshoz és filmezéshez...
Openofficet felejtsd el.
Libret töltsd le.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!