Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Megéri Windowsról Linuxra...

Megéri Windowsról Linuxra váltani?

Figyelt kérdés
15 éve vagyok windowsos felhasználó...

2015. márc. 25. 10:44
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
68%
Meg.
2015. márc. 25. 10:57
 2/22 anonim ***** válasza:
0%
Attól függ mik az igényeid. Játékhoz semmiképp sem ajánlott, hiába jönnek a Linux fanok hogy van Wine meg Steam, akkor sem, marha kevés játék van rá. Ha sokat dolgozol pl. Office-al, akkor azt is Wine-al kell használnod, mert a LibreOffice a béka segge alatt van, egy bughalmaz (olcsó húsnak híg a leve ugyebár). Ha Windows specifikus, pl. tervezőprogramokat használsz, akkor sem. De ha átlagos felhasználásra kell, tehát internet, video, zene, képnézegetés, stb. akkor simán ajánlott.
2015. márc. 25. 11:13
 3/22 anonim ***** válasza:

Internetezéshez még jobb is mint a windows, mert nincsenek vírusok, így nem kell vírusirtó sem. (Pontosabban lehet rátenni, de az is a windowsos vírusokat szűri.)

Jó lenne ha leírnád milyen programokat használsz, így nem fog meglepetés érni.

2015. márc. 25. 11:44
 4/22 A kérdező kommentje:
Egy kérdésem lenne még, van-e linuxra olyan alkalmazás, amivel az ms office dokumentumokat meg tudom hiba mentesen és olvashatóan nyitni? mert tudom hogy van rá libre meg open office, de azok nem mindig nyitják meg tökéletesen az ms office-os doksikat...
2015. márc. 25. 13:14
 5/22 anonim ***** válasza:

Kérdező, ez attól függ, miért akarsz váltani, és hogy mennyire vagy nyitott az új dolgokra. Én pár éve kíváncsiságból váltottam, és nem bántam meg. Csak ugye egy csomó új dolgot kellett megtanulnom. Nem szabad elfelejteni, hogy a Linux disztró az nem egy "másik Windows". :)

Amúgy egyetértek azzal, hogy játékosoknak nem érdemes. Van rengeteg játék Linuxra is, de így is töredéke a wines kínálatnak. (Bár nekem elég egy is, ha az jó.:D) Aki sűrűn használ Office-t, annak is jobb a Win. Nekem pl. van egy XP is a gépen, hogy ha kell, kéznél legyen.

Linuxra pedig ugyanúgy vannak kártevők, csak sokkal kevesebb. Nagyságrendekkel kisebb a fertőzés valószínűsége, mint Win esetén. Nálam egy rootkit kereső van a Linuxon, amit néha lefuttatok, de ennyi.Egy tűzfal konfigolással kb. meg is oldottuk a védelmet. (Tűzfal a kernel része.)

Szóval először azt gondold át, mit nem szeretsz a Windowsban. :)

2015. márc. 25. 13:25
 6/22 anonim ***** válasza:

"hiba mentesen és olvashatóan"

Natív progi szerintem nincs, csak Wine alatt az MS Office.

2015. márc. 25. 13:26
 7/22 anonim ***** válasza:
Én vésztartaléknak egy SoftMaker portable verziót tartok, ami Wine-al jól fut. Teljesen kompatibilis a Microsoft Office-al.
2015. márc. 25. 14:03
 8/22 A kérdező kommentje:

Az a bajom hogy a sok használat miatt állandóan fagy... van hogy 1 hónapig sem bírja és újra kell hogy tegyem. Az office-al meg az hogy nem tudja az open office megnyitni rendesen az ms office-os doksikat, televannak krixkraxokkal meg mindennel...

Nekem egyedül a chrome, az utorrent, a jdownloader a fontos hogy legyen de ezek vannak linuxon is, na meg egy médialejátszó a zenehallgatáshoz és filmezéshez...

2015. márc. 25. 15:17
 9/22 A kérdező kommentje:
ja, meg persze az office
2015. márc. 25. 15:40
 10/22 anonim ***** válasza:

Openofficet felejtsd el.

Libret töltsd le.

2015. márc. 25. 16:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!