Milyen rajzprogramot/rajzprogramokat javasolnátok? Kérlek, többet is írjatok!
1. Annyi lenne a lényeg, hogy könnyen és szépen lehessen vele vért, vérfoltokat és tócsákat rajzolni. (Igen, ez lehet furán hangzik, de fanmunkákat készítek és hát... kéne hozzá)
2. Amivel fényviszonyokat lehet állítani egy adott képen, például egy már kész rajz fényviszonyait átállítani úgy, mintha éjszaka lenne, napkelte, napnyugta stb. Esetleg még annyi, hogy ugye nem csak az egész kép, hanem bizonyos kijelölt részletek fényviszonyainak változtatása (pl. éjszaka világító lámpa, stb.)
Előre is köszönök minden választ!
Szó sincs a színek felvételéről, vagy hogy az csak a PS-ben van benne. Elmagyarázom.
Van egy karakter, akiről én fanmunkát készítek. Van egy nő, akit ő megöl. Van egy hely, ahol ezt megteszi.
A karakter, és a szerencsétlen áldozata bőrtónusát, hajszínét, ruhaviseletének színeit ismerem, ugyanígy pár dolgot (színek) a környezetből is, ahol a dolog megtörtént.
Veszem ezeket a színeket, hogy minél jobban hasonlítson a munkám az adott karakterekre, és megrajzolom. Azonban figyelembe veszem hogy az eset éjszaka történt, ezért így is rajzolom meg - kékes árnyalatban, mert jobban szeretem így ábrázolni.
Tehát két lehetőségem van:
1. Fogom az össze ismert színt, meg azt a kékes-feketés színt amivel le akarom árnyalni hogy éjszakának tűnjön, és az összes színt egyesével kikevegretem olyanra, hogy az a kékes megvilágítású éjszakában természetesnek, és ne erőltetettnek tűnjön, közben figyelnem kell arra hogy az árnyalatok még így is ugyan azok maradjanak, aztán miután az összes színt úgy kikevertem hogy beleilljen a megvilágításba elkezdek rajzolni. Az más kérdés, hogy ha még trükközni akarok a fényekkel akkor újra és újra át kell színeznem.
2. Megrajzolom a képet az eredeti színekkel, eredeti árnyalatokkal, fogok egy képszerkesztőt ami direkt a képek (köztük fényerő és képszín) manipulálására készült, és azt használva adom meg a kékes-feketés megvilágítást. Egy milliószor gyorsabb, kevesebb a baki lehetőség mivel nem kell minden színt és árnyalatot egyesével kikevernem.
Ennyi.
A photoshopról pedig annyit, hogy ingyen letölthető.
A pirulós részt nem tudom hova tenni. Gőzöm sincs hogy milyen értelemben értetted, tudom, hogy nem a szószoros értelmében.
Rengetegen használnak ingyenes programokat, szinte minden rajzos. Csak azok nem, akik nem tudják megoldani a rajzolást/szerkesztést a méregdrága programok nélkül, vagy olyan szinten benne vannak a rajzolásban (később, vagy már most ez lehet a szakmájuk), esetleg nagyon szeretik és bőven van rá tőke.
Ha megtalálom leírom, évekkel ezelőtt adott hozzá linket az egyik rajzos barátnőm, nekem azóta is fenn van. Nem tudom, még mindig ingyenes-e, vagy elérhető-e a cím, hiszen tényleg régen volt, viszont azt megmondom hogy ha írod valakinek, tedd hozzá, hogy ne várjanak tőle olyan hű de nagy dolgot, ilyenek vannak benne hogy repedéseket, növényeket, láncot, fodrot, manga effekteket (pl. a sok kis kör, a hatszögek) tudsz létrehozni adott ecsetek segítségével, egy mozdulattal. Az emberrajzolásban aligha segít bármit.
#8: A GIMP egyébként nem rossz. Van benne jó pár effekt, amikkel el lehet rajzolgatni. :)
Gyönyörűen hosszú választ írtam. :D
„két lehetőségem van”
Persze, hogy a második megoldás a jobb. Bármelyik képszerkesztőben.
„A photoshopról pedig annyit, hogy ingyen letölthető.”
No igen, ez minden feltört programra érvényes. A Photoshop sosem volt ingyenes, még akkor sem, amikor egy szerverhiba miatt eltűntek a vásárlóik adatai, és tisztességesebbnek látták a kettes verziót működő serialokkal együtt letölthetővé tenni. Erre már akkor is piros betűs üzenetben figyelmeztetett az Adobe. Mostanra az a letöltési lehetőség megszűnt.
Ízlés dolga, hogy egy programot azért töltesz le, mert büntetlenül megteheted, vagy azért, mert tényleg szükséged van rá, esetleg akkora könnyebbséget jelent az ingyeneshez képest, hogy nincs értelme amazzal kínlódni. #8-hoz kapcsolódva, tényleg ne legyünk álszentek, ma Magyarországon igen kevés kezdő engedheti meg magának a PS hivatalos beszerzését, de legyen már tudatában, hogy százezres értéket birtokol jogtalanul -- ez remélhetőleg üdvös bizonyítási késztetést generál az illetőben. Mindettől függetlenül, az ingyenprogramok próbálgatása közben szerezhető sokszínű és rugalmas ismerettömeget kár az egyetlen és tökéletes szoftver ábrándjáért lapátra tenni.
Ha a mangaprogram nevére emlékszel, az is elég, majd csak megtalálom.
A Gimpet -- különösen a töméntelen letölthető kiegészítőjével, tutorial-irodalmával -- érdemes is megbecsülnöd, de ugyanúgy ne ragadj le annál se. Varietas delectat.
Rosszul fejezhettem ki magam, ha ez így jött le.
Nem azért töltök le valamit, mert ingyen van (ki a fene töltene le így...?), hanem mert valami olyan van benne, amire szükségem van a rajzaimhoz.
Egyébként nekem a photoshop kifejezetten nem tetszik, azért írtam hogy lehet ennek ellenére leszedem, mert ahányszor csak feltettem egy hasonló kérdést mindig előjött. Ráadásul nővérem barátja is mutatott már benne egy-két dolgot, azok meg nem voltak rosszak.
Egyébként én sose állnék meg egy programnál. Például, én a lineartot soha az életben nem fogom a Pain Tool Sai-n kívül mással csinálni, mert egyszerűen annyira tetszik benne ez a rész, és ezt még egy tökéletes photoshop sem tudja lekörözni (az én szempontomból). Ugyanakkor az alap színezésen kívül nem tudok benne túl sok mindent tenni, effekteket hozzáadni, csak hosszasabb munkálatok során, ezért van még mellette pl. a Gimp.
Igen, Manga Studio a neve, de a linket is elő tudom keresni. Meg van az üzeneteim között.
„ki a fene töltene le így...?”
Photoshopot? Tyuhaj, de mennyien, mert nekik csakis a „legjobb” kell. Aztán itt sopánkodnak, hogy nem tudnak keretet, kockás hátteret rajzolni, levágni a kép szélét, olvashatóvá tenni a húsz pixeles utcatáblát, vagy a pótolhatatlan családi fotóra jpg-ben rámentett vicces firkát leszedni. Félreértés ne essék, te egy percig sem tűntél ebbe a kategóriába illőnek, de talán érthetővé teszi a PS-vitézekkel szembeni gyanakvásomat.
„valami olyan van benne, amire szükségem van”
Ám legyen, áldásom rá...
Bocs, le kell szállnom a HÉV-ről, egyelőre ennyi.
Köszönöm az elismerést, személy szerint én sem sorolnám magam a "nagy PS használók" közé.
Egyébként elég szépen fogalmazol, de inkább olvasd el kétszer amit írok.
„ki a fene töltene le így...?”
Ez arra vonatkozott, hogy ki a fene töltene le teljesen véletlenszerűen minden programot, csak mert ingyenes. Nem a Photoshopról beszéltem.
„valami olyan van benne, amire szükségem van”
Ezt is olvasd el ismét, a teljes mondatot. Nem tudom, hogy te a PS-re értetted-e, de egyáltalán nem arra irányult, hanem úgy teljes egészében a különböző programok letöltésére. Csak akkor töltöm le, ha a segítségével könnyebben, gyorsabban vagy szebben tudom elkészíteni a munkáimat. Amennyiben nem így értetted, elnézésedet kérem.
Egyébként azzal egyetértek, hogy rengetegen töltik le a Photoshopot mert Photoshop, miközben valóban ott vannak tucatszámra a más, nem olyan híres, de attól még nagyon jó programok.
Én a PaintToolSAI-t ajánlom nagyon.:)
Könnyű kezelni,egyszerű kiismerni,mindenféle más pack-ot le lehet hozzá még tölteni,én is ezt használom,számomra kedvenc.:D
Ami azt illeti, hajlamos vagyok arra, hogy a mások mondatait, nem egészen célzatosság nélkül, félreértelmezzem.
„az életben nem fogom a Pain Tool Sai-n kívül mással csinálni”
Nnna, erről van szó. Félretéve azt, hogy a PTS az én fogalmaim szerint nem ingyenes, csak próbaverzió, a tanulság megmarad: Igenis, megesik, hogy valami kisebb program megoldása kézre állóbb, mint az egyébként alappal agyondicsért csodaszoftveré. Van még ilyesmi, nekem hirtelenjében kettő jut eszembe. Az egyik a Gimp „Színből alfa” funkciója, amit a Photoshop nem tud (vagy legalábbis amíg én figyelemmel kísértem, nem tudott) ilyen egyszerűen, a másik a kép kisebbpekre darabolása, amihez én is az általam túl sokra nem tartott PhotoScape-et húzom elő, annyira jól csinálja. Az ilyesmikről érdemes és érdekes tudni, akkor is, ha mindez némi kerülővel (természetesen) megvalósítható Photoshoppal is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!