Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Milyen rajzprogramot/rajzprogr...

Milyen rajzprogramot/rajzprogramokat javasolnátok? Kérlek, többet is írjatok!

Figyelt kérdés

1. Annyi lenne a lényeg, hogy könnyen és szépen lehessen vele vért, vérfoltokat és tócsákat rajzolni. (Igen, ez lehet furán hangzik, de fanmunkákat készítek és hát... kéne hozzá)

2. Amivel fényviszonyokat lehet állítani egy adott képen, például egy már kész rajz fényviszonyait átállítani úgy, mintha éjszaka lenne, napkelte, napnyugta stb. Esetleg még annyi, hogy ugye nem csak az egész kép, hanem bizonyos kijelölt részletek fényviszonyainak változtatása (pl. éjszaka világító lámpa, stb.)

Előre is köszönök minden választ!

2015. márc. 23. 07:26
1 2
 1/19 Tengor ***** válasza:

Gimp, Photoshop, ha van rá elég tőkéd.

Persze egyikben sincs "Vérfolt rajzolás" funkció, azt neked kell hozzátenni.

2015. márc. 23. 07:31
 2/19 A kérdező kommentje:

Persze, azt tudom. :D

Rosszul fogalmaztam, nem kell konkrét vérrajzolás funkció, csak annyi, hogy könnyen lehessen vele hozzátenni. Pl. Gimp-ben is vannak különböző "ecsetek", néhány közülük pirosan teljesen olyan, mint egy vérfolt. :)

Köszönöm a gyors választ, ha van még valakinek, akkor jöhet attól még :)

2015. márc. 23. 07:35
 3/19 anonim ***** válasza:

Hát ja, ezek spèci igènyek, photoshop kategória ( valójában ez enm is rajzolás, hanem kèpszerkesztès amit akarsz.

A kijelölèsről annyit, hogy az meg emberfüggő, ha elcseszed pl a layereket akkor nincs az a program ami működni fog.

2015. márc. 23. 07:35
 4/19 A kérdező kommentje:

Igen, tudom. :)

Valóban, a fényvariálás rész már tényleg szerkesztés, de egyszerűen nem bírom úgy megrajzolni a dolgokat, hogy úgy nézzen ki mintha pl. éjszaka lenne :P (Pedig például a mostani rajzomat pont úgy szeretném)

A photoshopot pedig már szedem is le, azt hiszem :)

2015. márc. 23. 07:42
 5/19 anonim ***** válasza:

A Photoshopnál a "blood" szóra kell rákeresni (mily meglepő) és találsz ecseteket, tutorialokat (többnyire a horror kategóriában):

[link]

[link]

2015. márc. 23. 09:00
 6/19 tabaki ***** válasza:

"A photoshopot pedig már szedem is le"

Ugyan, miért pont azt? Ha valamiben, hát a rajzolásban semmiféle hátrányt nem jelent az ingyenes és jogtiszta programok használata, nem beszélve arról, hogy pl. Gimpben közismerten használhatók a Photoshop-ecsetek is. Arra még nincs szemed, hogy az éjszakát a nappaltól megkülönböztesd, de ekcémás leszel, mi, ha nem a legdrágább profiprogrammal maszatolsz?

Mi lenne, ha egyszer kitátanád rá a szemedet, és/vagy elgondolkodnál, mi miatt látsz egy képet éjszakainak vagy nappalinak, nem pedig a programtól várnád a megváltást? Távol álljon tőlem, hogy a Paintet bárkinek ajánlgassam, de ha azzal nem tudsz egyértelműen ábrázolni egy napszakot, a többi programmal annál nagyobb takonykenegetés lesz belőle, minél jobb a szoftver.

Elsőre javaslom, hogy rengeteget rajzolj szabad kézzel, papíron. Ha ott már pontosan tudod, mit akarsz csinálni, akkor menj neki géppel egyáltalán.

Másodikként meg nem ártana megpróbálnod meghaladni azt a színvonalat, amely Gimppel, Kritával, Pint.NETtel, MyPainttel, RealWorld Painttel, Hornil StylePixszel, stb. még megvalósítható. Ha megvan, nem szorul majd magyarázatra, mi szükséged a nyilván vagyonokért megvásárolt vagy bérelt Photoshopra, hiszen értesz hozzá, meg tudod ítélni.

[link]

[link]

Mellesleg sokat lendítene a diskurzuson, ha linkelnél saját próbálkozást vagy olyan képeket, amelyek hasonlítanak az elképzelésedre.

2015. márc. 23. 11:22
 7/19 A kérdező kommentje:

Utolsó: És mi lenne, ha nem vádolnál rögtön, esetleg kérdeznél?

Én KIZÁRÓLAG CSAK ingyenes programokkal dolgozom, ha nem ezt tenném, akkor biztos nem böngésznék órákat mindenféle programok után, tennék fel kérdéseket hogy több program együttes használatával tudjam elérni azt, amit mások megvesznek.

A napszakok ábrázolása pedig nem merül ki annyiban, hogy napocska meg holdacska, sötét meg világos. Nem egyszerűen csak besötétítem, hanem kékes árnyalatot teszek hozzá - így képzeltem el - ehhez pedig vagy órákon át kell színeket kikevernem, és ügyelnem arra, hogy az árnyalatok ne térjenek el, vagy fogok egy programot és az alap színeket (amelyeket a karakterek mintájából veszek le, hogy a lehető legjobban hasonlítson) egy ilyen módszerrel kicsit átszínezem. Nincsenek árnyalatbeli eltérések, nem kell a kép megrajzolásán kívül a színek kikísérletezésével szöszölnöm.

De gondolom ebbe nem gondoltál bele, csak megnézted hogy jajj photoshop, és már rögtön írtad is rá. De igazából mindegy.

A kézi rajzolásról annyit, hogy eddig azt csináltam, és ha egymásra teszem az eddigi rajzaimat akkor 10-12 centit lazán kiadnak magasságban. Ez alapján talán megérted, hogy nem csak úgy kezdtem el a szerkesztést.

Egyébként ha érdekel, nem a méregdrága, szuper felkapott programokkal "maszatolok", hanem Paint Tool Sai-val, Gimp-pel, néha Paint.net-tel és egy ingyenes mangarajzoló programmal. És megismétlem: pont azért teszem fel a kérdést, hogy plusz programokat kapjak, és elérjem a szuper felkapott, méregdrága programok szintjét több másikkal.

A linkeket köszönöm, de a bunkó stílust nem.

2015. márc. 23. 11:56
 8/19 anonim ***** válasza:

Tabaki!

Lehet hogy ismered a képszerkesztő programokat, de ez a folyamatos Gimp és a többi "térítésed" tényleg zavaró.

Először is a Photoshop és a többi program is ingyenes a torrent révén- ne legyünk álszentek, ez a gyakorlat, és még szerencse hogy Magyarországon ezt nem büntetik. (Legalábbis ha nem nyerészkedésre, pénzszerzésre használja az ember.)

Másodszor kiváló könyvek és tutorialok vannak hozzá, gyakorlatilag sztenderd, ha már tanul, jobb ha ezt tanulja. A képmanipulálás fogalma egybeforrt a Photoshoppal, tetszik nem tetszik ez van. Ha esetleg olyan helyre megy dolgozni ahol szükség van képszerkesztésre, a Photoshop- tanulmányai hasznosak lesznek, míg a GIMP-pel semmire sem megy.

2015. márc. 23. 13:16
 9/19 tabaki ***** válasza:

„A photoshopot pedig már szedem is le”

Nem vádaskodtam, hanem egy tényállításodra reagáltam. Való, igaz, explicite sehol nem jelentetted ki, hogy te a letöltött Photoshopot használni is akarod bármire, csak az előzmények csalóka prizmáján át nézve irizált a szándékod ebben a fényben.

Megengedem, a mondatod úgy is érthető, hogy nem az internetről szeded le, hanem a gépedről. Ha ez a helyzet, megintcsak az előző hozzászólások vittek tévútra. Pardon az elhamarkodott ítéletért.

„Én KIZÁRÓLAG CSAK ingyenes programokkal dolgozom”

Örülök, hogy van még egy ilyen eszement, mint én, nem is tudom, minek marjuk egymást. Ennek ellenére ne azt akard elérni, „amit mások megvesznek”, hanem azt, amit te találsz tökéletesnek. Ők pedig, helyes, vesszenek csak meg, miközben hiába próbálják utánad csinálni. Ugyanis a tudást senki nem vásárolhatja meg, attól, hogy hegedűn kopászol, még nem lesz hegedűs.

„napocska meg holdacska”

Természetesen nem erre gondoltam, hanem az árnyékok irányára, mélységére, keménységére, derítettségére, a reflexfények megjelenésére, árnyalatára, helyére, az egész kép kontrasztjára, színhőmérsékletére meg effélékre. Helyes, hogy igényesen állsz az alkotáshoz, de ezért talán másról is feltételezhetnéd, hogy nem a dedós szintet várja el tőled.

„...vagy órákon át kell színeket kikevernem, ... vagy fogok egy programot, és az alapszíneket (amelyeket a karakterek mintájából veszek le, hogy a lehető legjobban hasonlítson)...”

A színek felvétele mióta a PS privilégiuma, vagy hogyan jön ez ide? Minden szerkesztőben alapfunkció.

„10-12 centit lazán”

Mind így kezdtük, nincs miért pirulnod.

Az ingyenes mangarajzoló program címét közölhetnéd. Sajnálatosan sokan vannak, akik éppen ilyesmire vágynak, és sosem tudok nekik mit ajánlani.

Sok sikert!

2015. márc. 23. 13:28
 10/19 tabaki ***** válasza:

@#8: „a GIMP-pel semmire sem megy”

De. Például megtanul képet szerkeszteni, és ennek nagy hasznát látja, ha esetleg valaha szüksége lenne a Photoshopra. A műfajról általános képet nyer, megismer más gondolatmeneteket, egyáltalán meg tudja különböztetni, hogy a tudásában mi a képmódosítás, és mi a Photoshop, így nem fog padlót attól sem, ha véletlenül egy Corel Paint Shop, Twisted Brush, LightZone vagy mittoménmi elé kell leülnie.

2015. márc. 23. 13:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!