Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Linux Mint telepítése USB-ről,...

Tabaki kérdése:

Linux Mint telepítése USB-ről, név, jelszó?

Figyelt kérdés

Próbálom telepíteni az újabb Mintet a régi helyére, de nem ment DVD-ről, ezért gondoltam, hogy hátha pendrájvval nagyobb szerencsém lesz. Mintstickkel kiírtam, be is bootol odáig, hogy szép képeket vetít háttérnek, és kirak egy login ablakot, amelybe viszont nem tudom, hogy mit írjak. A netes keresés alapján username: mint és password: (semmi) lenne a megoldás, de ez nem működik. A grafikus felület megérkezése előtt, ha jól látom, néhány „Authentication failure” villan fel, nem tudom, hogy ez a dolgok rendes menetéhez tartozik-e, vagy már a probléma előszele. Mivel még sosem telepítettem USB-rő, let, hogy én bénáztam el valamit.

Lenovo G580 laptopról van szó, most Mint 14 van rajta, annak a telepítésével semmi problémám nem volt.

2015. márc. 18. 17:27
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Biztos jó az a pendrive? Érdemes lenne GParteddel csumára resetelni. (Device -> Create new partition table, utána csinálsz rá FAT32 partíciót.)
2015. márc. 18. 20:04
 12/15 A kérdező kommentje:
Így tettem minden kísérletem közt, de nem használt. Az épségellenőrzés is rendben végigfutott, és, jegyzem is meg, amit eddig nem, az .ISO md5sum is jó.
2015. márc. 18. 20:11
 13/15 A kérdező kommentje:
Valami már dereng...
2015. márc. 18. 20:19
 14/15 anonim ***** válasza:
Kíváncsiságból felraktam VMware Playerbe, simán felment, nem kért semmilyen felhasználónevet és jelszót.
2015. márc. 18. 22:06
 15/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítséget mindenkinek, ezt már a telepített rendszerből írom. A tapasztalatlanságom volt az oka, nem vettem észre, hogy a betöltés beállításainál kétszer szerepel a pöcök, egyszer USB EFI Device (vagy efféle) néven, egyszer meg USB HDD-ként, és az utóbbit kellett volna választanom. Lehet, hogy már szegény Mintstick is jól írta ki nekem, de most már nem vágyom újabb kísérletekre, lesz elég telepíteni való.
2015. márc. 18. 23:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!