Linux Mint telepítése USB-ről, név, jelszó?
Próbálom telepíteni az újabb Mintet a régi helyére, de nem ment DVD-ről, ezért gondoltam, hogy hátha pendrájvval nagyobb szerencsém lesz. Mintstickkel kiírtam, be is bootol odáig, hogy szép képeket vetít háttérnek, és kirak egy login ablakot, amelybe viszont nem tudom, hogy mit írjak. A netes keresés alapján username: mint és password: (semmi) lenne a megoldás, de ez nem működik. A grafikus felület megérkezése előtt, ha jól látom, néhány „Authentication failure” villan fel, nem tudom, hogy ez a dolgok rendes menetéhez tartozik-e, vagy már a probléma előszele. Mivel még sosem telepítettem USB-rő, let, hogy én bénáztam el valamit.
Lenovo G580 laptopról van szó, most Mint 14 van rajta, annak a telepítésével semmi problémám nem volt.
@#1:
Köszönöm, a W nálam nem lehetetlen, de kissé macerás, mindenesetre örülnék, ha anélkül is meg tudnám úszni. A progit mindenesetre letöltöttem, ha másképp nem megy, megpróbálom azzal (sóhaj).
Ha van még tipp, szívesen fogadom.
Amikor bekapcsolod a gépet és bootolsz USB-ről, nem ad be egy menüt a Mint? Vagy nem kezd el számolni (ha igen ott érdemes nyomni egy billentyűt, akkor be szokott hozni egy menüt, abban pedig lenni szokott ilyen kipróbálás, telepítés, boot a merevlemezről, memtest stb opció). Lehet, hogy ha ott telepítést választasz, nem kér jelszót.
Amúgy alap esetben a live rendszerek nem szoktak jelszót kérni indulásnál. Ha mégis, akkor valami hiba van.
Ha mégis a kiírással lenne gond, akkor terminálban használhatod a dd parancsot az ISO pendrivera írására valahogy így:
sudo dd if=~/Desktop/linuxmint.iso of=/dev/sdx oflag=direct bs=1048576
A /dev/sdx a pendrive, értelem szerűen az x helyére az a betű kerül, ahol a pendrive van.
Csak ez a menü jön be:
Start Linux Mint 17.1 Cinnamon 64 bit
Start Linux Mint 17.1 Cinnamon 64 bit (Comatibily maode)
Check the integrity of the medium
de ez rögtön a fekete után. Innen meg már csak a fent említett képernyő a következő állomás.
Megpróbálom a unetbootint, aztán majd meglátjuk...
„Rebecca a legutolsó”
Persze, persze. Csak az én Nadiámhoz képest friss hús.
" Ha jól emlékszem, az Arch-nál találkoztam ilyennel, ott a jelszó "passwd" volt. (Aztán persze telepítés után lecseréled.)"
Arch-nál mindent manuálisan csinálsz terminálban, természetesen a felhasználók létrehozását és a jelszó beállítását is. A passwd a parancs, amivel terminálban a jelszót állítani lehet *nix környezetben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!