Win7 64bit ről áttérés Linux-ra? CPU:Inte (R) Core (TM) 2 CPU 6600 @ 2.40GHz, Alaplap: Gigabyte Technology Co. , Ltd.945GZM-S2 (), Memoria:3, 00 GB, Grafika: AMD Radeon HD 6450, Hang: AMD High Definition Audio Device.
Elfogulatlan választ nehéz adni.Manapság két tábor van, aki egymásnak is tud esni, a win és a linux felhasználó.A harmadikról nem ejtek szót, azok elvannak magukban.
Szóval, ha elmondom, hogy a rokonomnak telepítettem vasárnap egy Linux Mint 13 XFCE-t, aki eddig ikszpés volt. Bekapcsolta és használja. Annyit javasoltam neki, hogy olvassa el a szavakat, mert ugyebár azt ő is tud. (Felesége a háttérben duzzogva dilizett, mert ő főiskolán végzett számtek szakon, a mai napig "idiótának" néz minket!!!)
Mikor ránézel megrettensz, mert nem a megszokott programokat látod. Itt a sok okos kijelenti, hogy ez egy rakás ...!
Viszont amikor olvasol, akkor kiírja, hogy "K3B" -cd és dvd készítő! Hopp ez egy író program. Nahát rájött!!!
Majd kiírja, hogy "Thunar" -filekezelő, hopp ez egy filekezelő.
Aztán így tovább.
Szerintem, ha valaki tud olvasni és az intelligenciája megengedi, akkor teljes mértékben kettő nap alatt megszokható a rendszer.
Általában a dolgok megnyílnak a rájuk kattintásra, mert jól be van állítva.
Kérdezed azt, hogy a telepítést követően ki állítgatja majd neked?
Válasz az, hogy maga a rendszer.
Legtöbb esetben feltelepítem a rendszert, ami kb 20perc, ekkor saját maga mindent meg szokott csinálni, a nyelvi csomagok és a frissítés kivételével, majd frissítem.Ez kb elsőre a géptől függően 15 perctől akár egy óráig is tarthat.
De van egy rettenetes hátránya a linuxnak, hogy gyakorlottabb emberek tudnak vele "jáccani". Ezt azért így írom, mert általában ezek az értelmes emberek fogják köpködni mindjárt itt utánam. Vagy nem, vagy nehézkesen lehet rábírni a wines játékokat a működésre.
De akinek filmet nézni, netezni, átlag irodai munkára kell, annak jó választás lehet, feltéve ha megtalálod a neked tetszőt a rengetegben.
Hogy megszokható-e?
Annyit elárulok, ha megnézed a régi Linuxokat KDE ablakkezelővel, rájössz, hogy mire hasonlít a win7!
A Linux nem Windows. Ennek minden előnyével és hátrányával együtt.
Ha már ismersz valamit, akkor azt leváltani mindig több munka egy ismeretlenre mint nem váltani. A Linux előnyei (a vételárán kívül) általában később, a használat során derülnek ki. A hátrányai meg a váltáskor azonnal, mert ott az ismeretlen, nem behangolt rendszer, amivel hosszan ismerkedni kell. Sőt, még a váltás előtt is, mert előre dönteni kell a sok disztrib között.
Mivel én már sok-sok éve kizárólag Linuxot használok és a Windowst már nem ismerem, így nem elfogult a véleményem, de én semmi pénzért nem használnék Windowst többet.
Ez egy számítógép. A Linux számítógépeken fut...
Pontosan mire vagy kíváncsi? :)
"Nehéz kezelni?"
Nehéz biciklizni? Aki tud, annak nem, aki nem tud, az meg elesik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!