Feltettem a Linux Mint 17.1-et és csodálkozom, hogy
legalább négyféle csomagkezelő van a menüjében. Miért
kell anyi? Nem ugyanazt tudják? Másból miért nincsen sok
ferzió, mondjuk fájlkezelőből csak egyet látok.
Nekem nem 17.1-em, van, nem tudom, mire gondolsz pontosan a négyféle csomagkezelővel, de még az is lehet, hogy csak annyi a különbség, hogy az egyik így kényelmes, a másik amúgy. Ha meg már van egy kézreálló csomagkezelőd, azzal annyiféle fájlkezelőt raksz fel, ahányat akarsz.
2015. márc. 3. 11:20
2/8 Z0lcsi válasza:
Én ezért használok Debiant. Ha felteszem, akkor szinte semmi nincs rajta néhány alapértelmezett alkalmazás kivételével, és csak azt teszem fel ami nekem kell, nincsenek fölösleges dolgok amikhez soha nem nyúlok. :)
2015. márc. 3. 13:34
3/8 anonim válasza:
Mindenből sok verzió van. Ennyi erővel azt is kérdezheted, hogy minek kell chrome/opera/firefox/explorer/safari, amikor mind ugyanazt tudják? Kinek mi tetszik. Válogass!
Ha első rácsodálkozásod, akkor synaptic-ot ajánlom. Ha valami azzal nem megy, akkor apt-get. Ha meg az apt-get rutinszinten megy, akkor aptsh. Ha régebben bsd-s voltál, akkor aptitude/dselect. :->
File kezelőből is van egy csomó, pl. midnight commander, mucommander, pcmanfm, caja...
2015. márc. 3. 14:30
4/8 tabaki válasza:
A Double Commandert ki ne hagyd a grafikus kétablakosokból. Meg van a Tux Commander, aztán, ha nem zavar a sok magával hozott függőség, a Krusader vagy a Gnome Commander...
2015. márc. 3. 16:02
5/8 Tom Benko válasza:
Ha csak egyet látsz, az nem mond semmit. Azért van sok, mert "varietas delectat". Amúgy fájlkezelőből kb rengeteg van. Hogy megijesszelek (bár ez Arch): [link]
Ezek a hivatalosak. Nem hivatalos még több van: [link]
2015. márc. 4. 13:10
6/8 anonim válasza:
"az egyik így kényelmes, a másik amúgy" , de az biztos, hogy egyik sem tökéletes. :) A Windows alapból problémás, a linux pedig (az egész szisztéma szétesettsége miatt) örök szívás.
Ablakkezelők: a komoly dolgokat csak a KDE tudja, de az meg egy szörnyeteg monstrum.
2015. márc. 6. 01:37
7/8 anonim válasza:
"Örök szívás"??? Télleg? Légyszí, mondj már egy helyet, ahol füvet lehet szerezni pesten, mert eléggé pangás van manapság!
2015. márc. 6. 04:09
8/8 tabaki válasza:
@#6:
Jó'van, ma is mondtál valami értelmeset, témába vágót, hasznosat.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!