Kinek mi a véleménye a linuxról? Hány disztrót próbáltatok? Mi az ami tetszett vagy nem tetszett?
Az érdekel kinek milyen tapasztalata van a linuxról és ezek közül melyikeket használja/próbálta. Nehézkes-e az új programok megtalálása.
Valamint, kit tántorítottak el a parancssoros jótanácsok. Gondolok itt azokra, amik grafikusan is és szerintem egyszerűbben megoldhatók. Úgy mint az "apt-get...." terminálos dolog helyett, az írd be a synapticba dolog helyett.
Sokkal jobban bejön, mint a Windows. Legkésőbb holnap repül a 8.1 a gépről, sosem sikerül 1 hétnél tovább megtűrni.
Próbáltam: Mageia, Fedora, Opensuse, Sabayon, összes Ubuntu és Linux Mint variáns, Debian, Chakra, Manjaro linuxot. Csak a Manjaro győzött meg, a többivel mind van valami gubanc. Talán még a Xubuntu az, ami vállalható.
Én kb 1 éve használok linuxot. Először egy ubuntu volt fönt. Aztán fedora. Jelenleg egy archlinux kde vel van.
Én már semmi pénzért nem váltanék windosra. (Nekem nem játékra kell a gép)
Sokkal egyszerűbb terminálból intézni a dolgokat mint 10 percig csak kattintgatni.
Az apt-get pedig nem nagy dolog. Egy kis angoltudással meg oldaható minden.
Figyelem a distrowatchon az új dolgokat és mindet ki is próbálom (van egy tartalék merevlemezem). A Xubuntut és Lubuntut használom ezek a legproblémamentesebbek. A parancssor egyáltalán nem olyan vészes, pedig ezzel riogatják az embereket.
A legszebb disztró amit láttam, az a 2011-es Mandriva kde-vel. Maga a tökély. Ha tudnék rárakni egy friss böngészőt, azt használnám. De nem tudok-és itt jön a Linux egyik "finomsága",a "függőségek" miatt nem sikerül.
Van egy pár játék amihez ragaszkodok és nem lehet wine-al futtatni, ezért az egyik gépemen Windows van játékokra, a másikon Linux minden másra.
"A Manjaro, Arch miért olyan népszerű?"
Én azért szeretem a Manjarot, mert gyors,friss, sok csomag van rá,ez ismeri fel legjobban a hardvereimet. Még a Skype webcam képe sem áll alapból fejjel lefelé.
Netinstall + Kde.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!