Ismertek-e olyan szoftvert, ami képes automatizáltan hangot felvenni?
Windowsos vagy Linuxos szoftverre gondolok.
Az automatizáltság alatt pedig azt értem, hogy elindítása után nem csinál semmit, csak figyeli, hogy megy-e át hang a hangkártyán. Amint igen, akkor indítja el csak a felvételt. Ha közben csendet érzékel, azt automatikusan átlépi, kihagyja. Ha pedig hosszabb ideig csend van, akkor automatikusan leáll a felvételt és a hangot fájlba menti.
Ha pedig hosszabb idő után ismét hang hallható, akkor ismét beindul a felvétel funkciója.
nem tudok ilyen szoftverről, de [link]
itt van egy olyan effekt, felvétel után hogy csend eltávolítása
ilyesmi kellene?
azt hiszem a sound forge és (talán) az audition is tudja, az audacity szerintem is csak utólag képes rá. majd még körbenézek hátha találok megfelelő programot a célra (biztos van még több is)
Utólagos megoldások nem jók, éppen az utólagos megoldások fáradalmaitól szeretném megkímélni magamat.
Hogy mire kellene? Nyelvtanuláshoz, amit meglehetősen önállóan teszek, melynek része az, hogy saját magam által összeállított szókészletet tartalmazó szótárt is összeállítok közben magamnak.
A szavakat adatbázisban gyűjtöm, és minden szóhoz akarok mellékelni valami hangos kiejtést is.
Ezeket begyűjthetem hagos szótárról vagy akár a Google fordítóról.
Na és nekem pontosan az kellene, hogy csak pontosan azt vegye fel amire szükségem van, amikor megnyomom a szó kiejtése gombot, és nem utólag akarom a szemetet az elejéről és végéről levágni.
Ha utólag tenném, akkor sok hang esetén bele is gyogyóznák mire egyként végeznék velük.
wdhun: az audacity szerintem sem tudja, az audition-t még nem próbáltam, a sound forge-nak csak a jóval régebbi verzióit próbáltam, azok úgy emlékszem még nem tudták.
Egyébként Androidos telefonra jó pár ilyen van, csak akkor indul be a felvétel, ha hangot érzékel, és ha ezután pedig csendet, akkor befejezi.
Illetve a hang közben csendes szünetek vannak, akkor a csendet automatikusan kivágja.
Az általad belinkeltet sem ismerem, de az oldalon látható képernyőkép alapján úgy néz ki, tudja.
Kipróbálom, aztán megírom mire mentem vele.
Köszi neked.
Ja és olyanra is használnám, hogy szoktam hallgatni egy webes rádiót, ami Magyarországról nem, vagy csak nagyon nehezen elérhető zenéket szokott adni.
Ezeket felvenni.
Mert szintén könnyebb lenen a dolgom, ha a progi számonként már előre daraboltan venné fel nekem őket.
Leginkább egyébként olyant keresek, ami tud wav-be (is) menteni, aztán azt már én átkonvertálom magamnak a kívánt minőségű, kívánt formátumba.
azt javaslom szerezz be inkább egy normális hangos szótárt, aminek pontos a kiejtése. ha mindenképpen saját összeállítást szeretnél, azt abból is létrehozhatod sokkal egyszerűbben. (többnyire wav formátumban hozzáférhető) mert ez így mindenképpen macerás lesz.
utólagos feldolgozással egyébként semmivel sem bonyolultabb a felvétel, mert azt is lehet automatizálni, sőt, a vágások mentén jelölőket rakhatsz be ami alapján majd darabolni lehet, tehát összességében majdnem hogy könnyebben kezelhető szerintem
Van az Akadémia és az Asszociatív az jó, fizetősek közül az Akadémia és az Asszociatív az jobbak, - de ezek sem tökéletesek -jó pár más viszont azonnal a szemétbe dobandó kategória, akkor sem szabad megvenni őket, ha a készítője fizetne érte.
Mellesleg meg csak angol, német, francia változattal találkoztam, a többi nyelvvel szerinted mi lesz?
És egy CD-re olyan túl sok minden nem fér rá, ezért kis sem ejti minden szót, amit ismer!
És e két jobb féléből csak úgy F5-el nem fogod kimásolni a hangokat, ugyanis azt adatbázisban tárolja, még az is lehet, hogy egyéni is titkosított formátumban.
Ingyenest meg egy jót sem tudok, azonnal szemétbe dobandót annál inkább.
Ilyen például ez az androidos hulladék, amire a nem gondolkodók csípőből 4,5 -ös osztályzatot adtak. én viszont 10 perc után azonnal letöröltem:
A magyaron kívül 11 nyelvet tud, - igaz csak az angolt ejti ki- de hogy?
Finnül például a lányt úgy mondják, hogy "tyttö".
Rákerestem benne, erre ezt nem, de valami egészen más jelentésű elképesztő marhaságot írt ki helyette!
Mégis honnan az öreganyja térdkalácsából szedte szedte össze ezt az alkalmazás készítője, és még hány ilyen van benne?
Nem beszélve a pocsék hangokról, melyek benne vannak; mintha hashajtóval kevert egérmérget evet volna dilibogyóval a kiejtője!
A jelzők hozzá adása meg hogy ne volna több munka?
Például a Google fordítónál megnyomom a lejátszás gombot, a progi automatikusan érzékeli és felveszi, ez mit tudom én maximum 3 kattintásból ki jön, és kész. Lehet még normális minőségben át is tudja kódolni nekem pl. mp3.
Bármi mást teszek, az csak több munkába kerülhet!
Jelzők, persze, meg kel nyitni fájlt, megkeresni a csendeket, pontosan kiméricskélni, hol is legyen a jelző, és miután felvágta, akkor még csak wav fájloknál tartok, amit lehet konvertálni is akarok, méghozzá csoportosan.
Úgy hogy az ötletedet egyszerűen nem gondolhatod komolyan!
A múltkor például egyetlen egy fájlról kellett több száz másolatot csinálnom, elszórakozhattam volna vele időt és fáradságot pazarolva F5-el, ehelyett én inkább használtam a Filebucket nevű progit.
Viszont éppen most tesztelem wdhun által ajánlott progit, lehet teljesen megfelel a célnak.
wdhun:
kipróbáltam a pogit, ígéretesnek tűnik, de nem mentem vele semmire, mert amint hangot adtam neki, azonnal fejre állt és kilépett.
Van benne olyan beállítás, hogy a csend kivágása és automatikus érzékelés, elméletileg ez azt takarja, amit én szeretnék.
Tud magyarul is, és mp3-ba és wav-be tud menteni.
Az viszont nem volt biztató, hogy kiírta pirossal, hogy nem érzékeli a mikrofonomat, mert ugye én nem is onnan, hanem a hangkártya bemenetről akarok felvenni. Ott volt ugyan egy beállítások kamu menü, amit semmit nem csinált, csak megnyitotta a rendszerbeli hangbeállításaimat, miközben ugye nem ezt, hanem azt kéne beállatni, hogy hol is figyelje a hangot.
:D Hát nem sok szótárt használtam, annó angolhoz volt egy Országh féle elektronikus angol szótáram amihez volt hangos szótár is. Nem volt benne a teljes nagyszótár de a 70% az igen és nagyon jó kiejtéssel. Nem emlékszem, hogy voltak tárolva a hangok, de minden megoldható! ;)
A jelzők és csendek megkeresése nem akkora munka, mert nem kézzel hanem pluginekkel kell csinálni és akkor automatikus az egész. Valami batch processing-es megoldásra gondoltam ezzel kapcsolatba. (Audacity tud ilyesmiket.) Tehát annyira nem őrült az ötletem: miszerint fel kéne venni egy fájlba az egészet és utólag feldolgozni... (automatizálva az egészet nem egy nagy munka. csak egyszer kell kitalálni, hogyan lehet a kívánt hatást elérni és utána piszok gyorsan megy az egész. de ez csak egy ötlet, viszont érdemes utánanézni...)
Linuxot használok így nem ugrik be, de azt hiszem windows alatt valami Stereo Mix vagy Wave Out vagy What U Hear volt a "hangkimenet" neve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!