Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Latex segítség?

Latex segítség?

Figyelt kérdés

Hogy csinálom meg, hogy a tartalomjegyzéknél római számokkal legyen a számozás? A címlapot sikerül számozatlanná tenni, de ezzel bajlódok.

(Természettudományos dokumentumszerkesztőről van szó, azért van itt a kérdés, mert itt értenek hozzá.)

2015. febr. 18. 10:45
 1/3 anonim ***** válasza:

Én nem igazán értek a latex-hez, de nem így kell:

\rom{szám}

Csak egy ötlet, ha hülyeség, akkor bocsi.

2015. febr. 18. 16:19
 2/3 anonim ***** válasza:

\renewcommand\thesection{\Roman{section}}

pont ez kellett nekem is most. ellenben óvatosan vele, mert a horizontális térközöket lehet hozzá kell majd igazítani.

(na ez az ami még nem jött össze:) )

2015. febr. 25. 10:55
 3/3 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen, most jöttem csak rá, hogy mennyire félreérthetően fogalmaztam. Arra gondoltam, hogy a címlapnak ugye (oldal)számozatlannak kell lennie, a tartalomjegyzék oldalszámait meg római számokkal kell megcsinálni, a többi meg mehet arabbal, ennek megoldására lennék kíváncsi. Egyébként jobban tetszik így római számokkal maga a tartalomjegyzék is, szóval valószínűleg így hagyom.

Első, neked is köszönöm a választ, anno már írtam ide csak egy moderátor kitörölte.

2015. febr. 25. 17:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!